UE
Política 22/04/2024

Armengol reclama a la UE "més autonomia estratègica" per actuar

La presidenta del Congrés dels Diputats ha demanat també un pacte de migració i asil

ARA Balears
1 min
Francina Armengol durant el seu discurs en la conferència de presidents de parlaments de la UE

PalmaLa presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ha reclamat a la Unió Europea que actuï per tal de tenir més autonomia estratègica i més capacitat de resposta al marge del que fa l'OTAN. Així ho ha demanat durant la seva compareixença en la conferència de presidents de parlaments de la UE, a Palma, on ha defensat que després de la pandèmia i amb la guerra en territori europeu i en un context de crisi energètica, alimentària i de seguretat digital, "l'autonomia estratègica ha d'ampliar-se a altres àmbits".

Armengol ha lamentat la situació que es viu actualment al continent amb "la guerra a les portes d'Europa" i els escenaris de "terror" que s'estan vivint darrerament en alguns indrets propers a la zona de la Mediterrània. Davant aquests fets, la que fou presidenta del Govern de les Illes Balears ha exigit que es dugui a terme un pacte de migració i asil per evitar que moltes persones hagin de viure en les situacions actuals.

Per la seva banda, el president del Senat, Pedro Rollán, també s'ha sumat a la petició d'Armengol pel que fa al pacte de migració i asil i ha destacat el paper que han de jugar els parlaments nacionals i ha defensat que les pròximes eleccions al Parlament Europeu han de servir per "fer una UE més forta, unida i que dugui a terme polítiques que lluitin per la pau i la democràcia".

stats