Política 20/06/2019

Armengol prepara un Govern continuista, amb Negueruela com a home fort

Tot apunta que els consellers de MÉS seran Vicenç Vidal i Fina Santiago

Ara Balears
1 min
Iago Negueruela serà l'home fort del Govern de Francina Armengol, i gestionarà Turisme, Economia i Treball.

PalmaUna vegada constituït el Parlament és hora de completar l'organigrama del pròxim Executiu presidit per Francina Armengol, que tindrà caràcter continuista i comptarà amb Iago Negueruela com a home fort. Malgrat que les informacions apuntaven que Negueruela seria vicepresident, finalment ocuparà aquest càrrec Juan Pedro Yllanes, de Podem. Així i tot, Negueruela es posarà al capdavant de la macroconselleria de Turisme, Economia i Treball, tres àrees de govern vitals.

Per part de MÉS, tot apunta que Vicenç Vidal i Fina Santiago continuaran com a consellers. En el cas de Vidal, s'ocuparia de Medi Ambient, encara que quedaria sense Agricultura i Pesca. Pel que fa a Fina Santiago, afegiria Joventut i Esports a la gestió de Serveis Socials. Els ecosobiranistes també dirigiran la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística.

Pel que fa a Podem, Juan Pedro Yllanes ocuparà la Conselleria de Canvi Climàtic i Diversificació del Model Productiu –la qual inclou Transició Energètica–, a més de la Vicepresidència, mentre que Mae de la Concha s'encarregaria de la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Sobirania Alimentària. A més, el partit morat tindrà la Secretaria Autonòmica de Qualitat i Memòria Democràtica, on s'inclouen Transparència, Participació i Memòria Democràtica.

Respecte de les conselleries del PSIB, s'apunta a la continuïtat de noms com Martí March, Marc Pons i Patrícia Gómez. La fins ara delegada del govern central, Rosario Sánchez, es podria afegir a les files dels consellers socialistes.

stats