Política 17/11/2020

Armengol, convençuda que s'aconseguiran les PCR per als viatgers estatals

Les proves als passatgers internacionals començaran el 23 de novembre

Maria Llull
2 min
Turistes arribant amb mascareta a l'Aerport de Palma

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que està convençuda que s'aconseguiran les PCR per als passatgers estatals que arribin a les Balears si l'Executiu continua "treballant en aquesta línia". Armengol ha respost a una pregunta de la portaveu d'El Pi, Lina Pons, qui ha demanat per les proves als ports i aeroports de les Illes. "Vàrem demanar el tancament de ports i aeroports i ho vàrem aconseguir", ha dit, a més de destacar que el Govern també va aconseguir que els Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació s'allargassin fins al 31 de gener. "Tenim la PCR en origen per al turista internacional, una demanda que fèiem des de feia temps i que s'ha aconseguit. Estic convençuda que, si continuam treballant en aquesta línia, també ho aconseguirem per als estatals", ha dit.

Armengol ha explicat que les proves obligatòries per als turistes internacionals començaran el 23 de novembre. "Tothom que vingui d'un país amb alta incidència –més de 150 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants– ha d'arribar amb una PCR negativa", ha subratllat. "Si no les treuen, poden ser sancionats pel Servei de Sanitat Exterior", ha afegit, a més d'explicar que el govern espanyol pagarà en aquests casos un test d'antígens.

Per la seva banda, Lina Pons ha indicat que blindar les proves per a passatgers estatals és "urgent" perquè les Balears "viuen quasi exclusivament del turisme". La portaveu regionalista ha reclamat que les PCR per als viatgers estatals s'implantin abans de final d'any "per tenir assegurat el 2021".

El conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, també ha fet referència a les proves als viatgers que venen d'altres comunitats en la seva resposta al diputat de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas. Negueruela no ha volgut aclarir en quin punt estan les negociacions amb l'Estat i s'ha limitat a assegurar que el Govern està treballant "amb discreció i lleialtat". El conseller ha explicat que aquesta setmana es reunirà amb els principals touroperadors i ha recordat les trobades de la setmana passada amb els agents del mercat britànic a la World Travel Market. "Treballam per tornar a ser una destinació segura", ha afegit.

stats