Política 23/08/2022

Armengol, sobre la massificació turística: "Hem d'arribar als equilibris necessaris"

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, assegura que "s'han sobrepassat els límits" i reclama un debat "sense tabús"

M.Ll.
2 min
Turistes pels voltants de la Seu aquest dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assenyalat aquest dimarts que, quant a la massificació turística que pateixen les Balears, caldrà "arribar als equilibris necessaris segons quines temporades de l'any" i ha assegurat que el Govern continuarà treballant en aquesta línia. Armengol ha fet aquestes declaracions durant una visita al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, i també ha remarcat que l'Executiu ha "limitat les places turístiques a les Balears". "Des del Govern ja fa molt de temps que treballam en la línia dels equilibris. No només hi hem pensat, sinó que hem pres mesures importants", ha explicat la presidenta, amb referència a la moratòria de places turístiques.

Ara bé, la presidenta ha subratllat també que "les Balears són una destinació turística de primer nivell a escala internacional". "Ho volem continuar sent, però no d'acord amb la quantitat, sinó amb la qualitat", ha continuat. Armengol considera que cal "lligar bé els equilibris territorials, paisatgístics i també amb els residents", encara que ha recordat que les Balears han aconseguit reactivar la seva economia després de la pandèmia i assolir "una situació de plena ocupació".

D'altra banda, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat que "s'han sobrepassat tots els límits d'una manera bastant notable". Davant de la "realitat nítida" de la saturació turística, Mir reclama un debat "sense tabús". "És una situació que s'ha de descriure tal com és, sense tabús", ha dit Mir, durant una visita a les colònies de Cala Murta. El conseller també ha fet referència a la "percepció social negativa" que genera la saturació, que també "posa en problemes els recursos naturals, especialment els hídrics". Mir ha remarcat que les Balears necessiten "decreixement poblacional, sobretot de la població turística", i també urbanístic".

stats