Societat 23/08/2022

La campanya SOS Residents omple les xarxes per exigir límits al turisme

Els residents de les Illes mostren malestar per l'arribada massiva de turistes

Guzmán Pascual
1 min
Massificació turística

PalmaJa fa dies que el hashtag #SOSResidents omple les xarxes socials d'indignació ciutadana per la situació de massificació turística d'aquesta temporada, la qual ja ha fet oblidar els estius de pandèmia. Aquesta etiqueta s'està fent servir per exigir a les institucions que limitin el nombre de turistes. Mentre que el Govern defensa que l'única cosa que s'està fent és promocionar les Illes per als mesos d'hivern, aquest dissabte varen arribar 16.500 creueristes al port de Palma.

Els usuaris de les xarxes han parodiat la campanya SOS Turisme, que va llançar el sector turístic el febrer de 2021. Fent ús del mateix cartell, però amb la paraula "turisme" ratllada i substituïda per "residents", es vol denunciar la saturació que pateixen les Balears.

Els experts també s'han sumat a aquest debat públic. El catedràtic de Geografia Humana de la UIB Pere Salvà va assegurar en declaracions a IB3 Ràdio que s'ha "traspassat la línia vermella del benestar" i va fer servir el concepte d'"angoixa residencial", el qual va definir com el fet "de sentir-te, durant uns mesos, dins d'una ratera. No pots passejar, vas a qualsevol platja i està saturada", va comentar.

stats