Política 05/01/2021

Armengol: "Hi ha un problema de sobrefinançament en comunitats com Madrid"

La presidenta del Govern ha afirmat que "cobra moltíssim més pel fet de ser la capital de l'Estat"

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament. / ISAAC BUJ

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts al programa La Hora de La 1 de RTVE que actualment "hi ha un problema de sobrefinançament en comunitats com Madrid". En aquest sentit, la líder del PSIB ha assenyalat que Madrid cobra moltíssim més pel fet de ser la capital de l'Estat i, per tant, té uns ingressos no comptabilitzats en el sistema de finançament: "És un tema que s'hauria d'arreglar i veure quina càrrega fiscal està aplicant cada comunitat a l'hora de fer el repartiment dels doblers", ha dit Armengol.

Per altra banda, la cap de l'Executiu balear també ha parlat de la reforma de la Constitució espanyola, de la qual ha apuntat que, tot i ser una "Constitució molt bona, s'hauria de reformar i avançar cap a un estat federal".

Respecte del nomenament de Salvador Illa com a candidat del PSC a les eleccions catalanes, Armengol ha subratllat que és una decisió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Només puc dir que és un magnífic ministre i un magnífic candidat per liderar Catalunya", ha destacat.

Quant a la situació de la pandèmia a les Balears, Armengol ha exposat que "de moment no ens plantejam endurir més les restriccions. Hem de valorar i veure com funcionen les ja imposades". A més, la líder socialista a les Illes ha tornat a demanar prudència a tots els ciutadans i ha recalcat que "la relaxació social és el factor que més influeix en l'augment de contagis de covid-19".

stats