Societat 04/01/2021

El Govern preveu prorrogar les restriccions a Mallorca

El reinici del curs escolar es manté el 8 de gener, malgrat la situació de la pandèmia a les Balears

Maria Llull
2 min
Gent amb mascareta passeja per un carrer del centre de Palma

PalmaEl Govern revisarà el pròxim 11 de gener les mesures restrictives a Mallorca, però la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, ja ha advertit aquest dilluns que "és molt improbable que pugui haver-n'hi una relaxació per la incidència que tenim a 14 i 7 dies". Costa ha comparegut després de la reunió del Consell de Govern i ha afegit que, malgrat que queda una setmana per avaluar si es mantenen les restriccions a Mallorca, la situació de totes les Illes es valora diàriament. La incidència acumulada a 14 dies al conjunt de les Balears, a data de 25 de desembre, és de 547 casos. Pel que fa a Mallorca, és de 608 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a Menorca és de 166 i a Formentera de 388.

"Les xifres que tenim assenyalen que la incidència no és bona, especialment a Mallorca", ha dit la portaveu, a més de destacar que "és primordial tenir controlada la pressió assistencial". De fet, la situació als hospitals ha empitjorat, segons les dades facilitades aquest dilluns per l'IB-Salut: ja hi ha 337 persones ingressades a planta, 37 més que fa 48 hores, i 95 a les unitats de cures intensives, sis més que fa dos dies. La majoria dels ingressats són a Mallorca: 319 persones a planta i 84 a UCI.

Quant a un possible increment de restriccions a Mallorca per controlar l'evolució del covid-19, Costa ha assegurat que el Govern no descarta "cap classe de mesures", encara que ha matisat que cal "veure els resultats" de les que s'han aplicat per ara. "A Mallorca hi ha mesures contundents i el més important és complir les que tenim", ha dit.

Malgrat això, la portaveu ha assenyalat que es podrien modular algunes mesures, cosa que "en cap cas" n'implicaria una flexibilització. "La mesura que afecta els centres comercials es mantindrà fins dia 11", ha afegit.

El curs escolar es reprendrà tal com està previst

D'altra banda, Costa també ha fet referència a l'inici del curs escolar i ha indicat que serà el 8 de gener, tal com estava previst. "Ho afrontam amb prudència, conscients del benefici social que té per al nostre alumnat continuar amb el curs escolar, mantenint sempre les normes de seguretat", ha dit.

La portaveu ha subratllat que les xifres de contagis als centres educatius "han demostrat que són entorns segurs" i que els casos de coronavirus que hi ha hagut a les aules no són a causa de transmissió comunitària a les escoles, sinó que els alumnes "portaven la malaltia de l'àmbit familiar".

stats