Política 26/11/2020

Armengol critica que Madrid utilitzi els beneficis fiscals de capitalitat per rebaixar impostos

La presidenta del Govern considera que aquest fet provoca problemes de "competitivitat" entre territoris veïns

K. O.
1 min
Francina Armengol aquest dijous

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha donat suport al fet que el govern espanyol estudiï la situació fiscal de cada comunitat autònoma. I creu que s'ha de fer "especialment" en el cas de la comunitat de Madrid perquè utilitza els recursos de capitalitat per establir "rebaixes fiscals" als ciutadans. Això, segons la presidenta, provoca problemes de "competitivitat" entre territoris veïns.

"El govern espanyol ha de tenir clara quina és la premissa sobre quin grau de corresponsabilitat fiscal hi ha a cada territori, perquè, si no es fa, és molt injust", segons ha afirmat Armengol durant una roda de premsa posterior a la presentació de l'ampliació de la reserva marina de la Dragonera.

Armengol també ha comentat que el paràmetre dels impostos que paguen els ciutadans segons el criteri de cada govern autonòmic hauria de ser "observable per tots". La presidenta ha reiterat que "respectant l'autonomia fiscal", entén que cal fer una anàlisi de com s'està comportant cada comunitat. La presidenta ha fet aquestes declaracions acompanyada del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, Gabriel Rufián, va anunciar aquest dimarts un preacord amb el govern espanyol sobre els pressupostos estatals de 2021. El diputat va dir que inclou la creació d'un grup de treball per reformar la tributació a les grans fortunes i per posar fi al "dúmping fiscal" de Madrid.

stats