Política 01/12/2020

Armengol es nega a fer PCR als turistes en els hotels

La presidenta del Govern continua reclamant que es facin proves en origen als passatgers d'altres comunitats que arribin a les Balears

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet referència a les proves PCR que s'exigeixen als allotjaments turístics de les Canàries i, a més de negar-se a fer proves als turistes en els hotels de les Balears, les ha qualificades d'"operació de màrqueting". Armengol ha respost una pregunta del diputat de Més per Menorca, Josep Castells, i ha insistit que l'Executiu no renuncia a fer tests en origen als viatgers d'altres comunitats autònomes, una vegada que ja són obligatoris per als viatgers internacionals. "Vostè em fa la proposta de les Canàries, però a la nostra comunitat hi ha molta mobilitat de persones que no queden en un establiment i que no controlaríem. És més una operació de màrqueting", ha dit.

Castells ha considerat que, com que ara no és possible controlar l'arribada de viatgers procedents de la Península a ports i aeroports, "com a mínim es podria controlar l'accés als allotjaments turístics", on és més fàcil que es propagui el virus que no "en segones residències". El diputat ecosobiranista ha indicat que el seu partit ha presentat una esmena als pressupostos del Govern en aquest sentit. "Demanar està molt bé, però si podem prendre mesures hem de fer ús de les nostres competències", ha afegit. Segons Castells, demanar PCR als allotjaments faria que hi hagués "credibilitat en la seguretat de la destinació", a més de "protegir la població i l'economia". "Si l'Estat no hi dona resposta, hem d'actuar segons les nostres capacitats", ha afirmat.

Armengol ha considerat que el Govern no renuncia a cap mecanisme segons les seves competències, però ha tornat a defensar "les proves en origen". "Hi ha una resposta positiva i continuam treballant en això, ara que tenim la mobilitat internacional controlada", ha dit, a banda de considerar que la situació de les Balears "és diferent" de la de les Canàries. "Nosaltres estam en temporada baixa i ells, en temporada alta", ha afegit.

Per part seva, Castells ha considerat que "és una paradoxa demanar PCR d'entrada i deixar de fer-les en els allotjaments turístics".

stats