Política 21/10/2021

Armengol i Cladera, proclamades secretàries generals del PSIB i dels socialistes de Mallorca

Eren les úniques candidates

ARA Balears
1 min
Francina Armengol i Catalina Cladera en un acte de partit.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, han estat proclamades secretàries generals del PSIB i dels socialistes de Mallorca, respectivament, després d'haver estat les úniques candidates a ocupar aquests càrrecs del partit. Cal recordar que Cladera substitueix Mercedes Garrido al capdavant del partit a Mallorca, després que l'actual consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat optàs per fer una passa al costat i deixar el camí lliure per a Cladera.

Ambdues varen presentar els avals necessaris per aspirar a encapçalar el partit a les Illes i Mallorca el 20 d'octubre. Mentre que Armengol va necessitar un 2% d'avals del partit en el cas del PSIB, Cladera va haver d'aportar-ne un 3%. Com que només hi havia una candidata a cada càrrec, han estat proclamades sense necessitat de fer cap votació.

Aquesta és la segona vegada que Francina Armengol reedita el càrrec de secretària general del PSIB (ho va ser en els períodes 2014-2017 i 2017-2021) i ara comença el seu tercer mandat consecutiu. Quant a la Federació Socialista de Mallorca, Cladera serà per primera vegada secretària general.

stats