Política 23/03/2023

Armengol defensa que les Balears siguin un "líder turístic", però lligat "a la fragilitat de l'entorn"

"Cal apostar de manera valenta, sense por, per un turisme de qualitat i menys quantitat", ha reivindicat la presidenta del Govern

ARA Balears
2 min
Armengol aquest dijous durant el seu discurs

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dijous la col·laboració publicoprivada per "avançar cap a un present i futur que es vol dibuixar millor", i ha destacat la seva intenció que les Balears continuïn sent "líder turístic", però lligat "a la sostenibilitat ambiental i la fragilitat de l'entorn".

Així s'ha expressat la líder de l'Executiu autonòmic durant la presentació de la jornada 'Obrint el trànsit circular', que té lloc a l'auditori del Centre Empresarial Son Espanyol del Parc BIT. "Des de les col·laboracions i el consens entre totes les parts és l'única manera d'avançar cap a un present i futur que volem dibuixar millor", ha dit la presidenta a l'inici del discurs.

Tot seguit, Armengol ha reconegut que ha estat una legislatura "complexa" que, amb tot, ha fet treure "la capacitat imaginativa de cadascú per resoldre situacions imprevistes", i així s'ha aconseguit superar "amb bona nota els reptes i les incerteses". En aquest punt, ha emfatitzat també que les Balears gaudeixen d'una economia "molt potent", lligada al sector serveis. "Cal apostar de manera valenta, sense por, per un turisme de qualitat. Menys quantitat i més qualitat", ha reivindicat la presidenta.

Armengol ha valorat especialment la llei turística per convertir l'arxipèlag balear en "la primera destinació circular del món". "El sector turístic sempre ha estat palanca de moltes coses i ara ha de ser tractor per a altres sectors econòmics, com el primari, integrant el producte local", ha exemplificat la presidenta, que també ha fet referència a altres necessitats com l'eficiència energètica, un bon ús de l'aigua i la gestió dels residus.

Per acabar, ha recordat els 60 milions d'euros procedents de fons europeus que acompanyen la llei turística "per fer possibles els canvis", 37 milions dels quals pertanyen a convocatòries ja en marxa. "En aquesta línia continuarem treballant –sense pressa, però sense pausa– per anar fent possible la transformació real que necessitam a la Comunitat", ha conclòs Armengol.

stats