Economia 03/01/2023

El Govern acabarà la legislatura amb més fons europeus per al turisme dels previstos

Es preveu que se superin en uns 30 milions d'euros l'assignació de 230 milions inicial, completada amb la firma d'un conveni entre Negueruela i la secretària d'Estat el passat 30 de desembre

2 min
Massificació turística a Mallorca.

PalmaLes Illes Balears acabaran la legislatura havent rebut més fons europeus dels previstos inicialment en l'àrea turística. Així ho ha explicat aquest dimarts el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, en la roda de premsa que ha fet juntament amb la secretària d'Estat de Turisme, Rosana Morillo. És la primera visita institucional que fa Morillo –exdirectora general de Turisme del Govern– després del seu recent nomenament.

El conseller i la secretària d'Estat van firmar el passat 30 de desembre un conveni en el Ministeri que garanteix l'arribada dels 80 milions d'euros que restaven per assolir els 230 milions assignats des d'un inici. Així i tot, es preveu que es puguin rebre uns 30 milions més per a les empreses, a banda de les convocatòries per valor de 37 milions que ja s'han publicat per fer complir la llei turística, amb relació a la implantació de llits elevables, l'eficiència energètica, la substitució de calderes de fuel i la circularitat.

"Es reconeix el pes de l'activitat i la capacitat turística de les Balears", ha subratllat Negueruela. Morillo ha destacat que, dels 3.400 milions d'euros de fons europeus que té assignats el Ministeri, ja s'han repartit 2.000 milions, per la qual cosa les Illes representen un 10% del total. "Posa en evidència la importància de les Balears en el model transformador", ha indicat.

L'arribada de Fitur

Entre el 18 i el 22 de gener tindrà lloc la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid, una de les més importants del món. Morillo ha assenyalat que aquesta edició "promet ser millor que el 2019, ja que hi ha més reserves a Ifema, amb més assistents que fa tres anys". Per la seva banda, Negueruela ha agraït "la importància dels fons que es despleguen a les portes d'un Fitur important, amb tota la normalitat".

stats