Eleccions
Política 06/02/2023

Ara Més no s'integrarà en la plataforma de Yolanda Díaz i es presentarà tot sol a les eleccions

La coalició de partits ecosobiranistes illencs descarta participar "en operacions d'àmbit estatal" amb vista a les eleccions generals

1 min
Miquel Àngel Maria (Més per Menorca), Mariví Mengual (Ara Eivissa), Sílvia Tur (independent) i Lluís Apesteguia (MÉS per Mallorca)

PalmaAra Més, la coalició de MÉS per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i independents de Formentera per presentar-se a les eleccions generals, concorrerà en solitari als comicis. Així ho ha expressat aquest dilluns la formació, després de la notícia que ha aparegut en diversos mitjans estatals sobre la participació dels partits integrants en la plataforma Sumar de Yolanda Díaz.

"Reiteram la nostra intenció de presentar-nos a les eleccions estatals amb una llista plenament ecosobiranista, i insistim que no és el nostre objectiu, en cap cas, participar en operacions d'àmbit estatal", ha explicat la formació a través d'una nota de premsa.

La plataforma de la vicepresidenta del govern espanyol va aterrar a Mallorca el passat 27 de gener, i pretén abraçar totes les formacions a l'esquerra del PSOE. Entre elles hi hauria Más País, liderada per Íñigo Errejón, que al mateix temps manté una col·laboració amb MÉS a través de la Declaració de Mallorca, però que en cap cas suposa una coalició amb vista a les eleccions.

La marca electoral Ara Més, segons van expressar els dirigents dels tres partits que formen la coalició, té "un caràcter permanent", que anirà més enllà d'aconseguir o no un diputat en els comicis generals. Així i tot, es desconeix qui serà el candidat o candidata de la coalició. La portaveu de la formació és Sílvia Tur, exdiputada en el Parlament balear per Gent per Formentera, però no es descarten altres noms.

stats