Eleccions
Política 21/10/2022

Errejón i Baldoví donaran suport a MÉS per Mallorca a les eleccions municipals i autonòmiques

Set formacions han signat aquest divendres la Declaració de Mallorca per conformar un bloc polític amb vista als pròxims comicis

3 min
Representants dels set partits que han firmat aquest divendres la Declaració de Mallorca

PalmaNo hi haurà Más País a les Balears, sinó que el partit liderat per Íñigo Errejón donarà suport a MÉS per Mallorca a les eleccions locals i autonòmiques del maig vinent. Així ho ha afirmat el mateix Errejón en la firma de la Declaració de Mallorca, l'acte que han protagonitzat set formacions polítiques: Más País, MÉS, Compromís, Movimiento por la Dignidad y la Ciudadanía de Ceuta, Coalición por Melilla, Equo i Chunta Aragonesista. A més, Compromís i el seu candidat a presidir la Generalitat, Joan Baldoví, se sumaran a Errejón per eixamplar la força electoral de MÉS.

La Declaració de Mallorca incorpora els dos partits de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, després que el passat maig MÉS s'adherís a l'aliança política dels Acords del Túria. "Compartim valors, una recepta per sortir de la crisi, i una idea clara: vam signar els Acords del Túria com una aliança de forces, i avui és un bloc polític que anirà junt a les eleccions locals i autonòmiques", ha destacat Errejón. "Em trobareu fent campanya a les Balears i a cada territori aquí present, per donar-nos suport", ha afegit.

"És un espai de col·laboració mútua que va creixent entre diferents formacions que tenim la mateixa manera d’entendre la política: radicalitat democràtica, compromís i arrelament a cada territori, des d'un profund antifeixisme, ecologisme i feminisme", ha subratllat per la seva banda el coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia.

Per ara es té la vista posada en les pròximes eleccions locals i autonòmiques. Amb vista a les generals, a les Balears els partits ecosobiranistes de les quatre illes van crear fa uns mesos la marca Ara Més, amb un caràcter permanent. Des de fa unes setmanes sobrevola la incògnita de la plataforma Sumar, de Yolanda Díaz. Apesteguia ha reiterat que Ara Més és la proposta electoral del partit, però "no obsta que tinguem col·laboració amb la resta de formacions".

"Díaz ha dit una idea que compartesc: no és temps de pensar en candidatures per a les generals, i que el govern revalidi o no depèn que aprofundeixi en polítiques que millorin la vida de la gent", ha incidit Errejón. Així i tot, ha deixat caure que "quan cal arribar a acords, hi arribam, i ho feim. I ho tornarem a fer". A més, ha reivindicat la necessitat que territoris com les Illes tinguin representació a Madrid. "Es nota que no hi hagi una veu d’un territori per defensar els seus interessos. Aquesta aliança vol contribuir al fet que els territoris tinguin representació", ha afirmat.

Compromís, una formació amb representació a Madrid i present en el govern autonòmic del País Valencià, també estarà present en la campanya electoral de MÉS per Mallorca. "On estam, som decisius perquè hi hagi polítiques progressistes, avançades i verdes. Des de la col·laboració, el respecte i la singularització a cada territori es pot sumar molt més", ha declarat el portaveu del partit al Congrés i candidat a presidir la Generalitat, Joan Baldoví.

Ceuta i Melilla, presents

El Movimiento por la Dignidad y la Ciudadanía de Ceuta i Coalición por Melilla són les dues incorporacions a l'aliança política. "Necessitam que s'escoltin les diferents veus i s'atenguin totes les necessitats, és un orgull formar part d'aquest bloc, amb l'objectiu d´aconseguir el millor per a cada territori", ha expressat la portaveu del partit ceutí a l'Assemblea de la ciutat autònoma, Fàtima Hamed. "Hem d'aportar una cosa genuïna, una idiosincràsia que emani de la sensibilitat dels pobles en els moments més difícils, i és el desafiament de carregar les idees polítiques amb sentiment", s'hi ha sumat Mustafa Aberchan de la formació de Melilla.

stats