Política 09/06/2023

Ara Eivissa, l'únic partit d'Ara Més que ha rebutjat la coalició amb Sumar per a les generals

Igualment, la formació ecosobiranista pitiüsa no es presentarà a les generals i dona suport a les forces d'esquerres "per no dividir el vot"

2 min
Miquel Àngel Maria (Més per Menorca), Mariví Mengual (ARA Eivissa), Sílvia Tur (GxF) i Lluís Apesteguia (MÉS per Mallorca)

PalmaL'assemblea d'Ara Eivissa va decidir aquest dijous quedar fora de la coalició Sumar-Més que anirà al Congrés dels Diputats per la circumscripció de les Balears. És el camí contrari al que han pres MÉS per Mallorca i Més per Menorca, la militància dels quals sí que ha donat el vistiplau a entrar-hi. En el cas de Gent per Formentera, els seus estatuts no permeten coalicions d'àmbit supramunicipal. "Amb tot i això, transmetem el nostre suport a les diferents forces d'esquerres no presentant-nos per tal de no dividir el vot", ha explicat Ara Eivissa en un comunicat.

La formació destaca que té com a eixos "vertebradors l'eivissenquisme i el municipalisme, i sempre ha volgut treballar per exigir una justa representació d'Eivissa i Formentera en l'encaix autonòmic i estatal". Subratlla que el full de ruta és Ara Més, la marca electoral que aglutina els partits sobiranistes d'esquerra de les Balears. "No defallirem a defensar aquest projecte que es construeix a foc lent i amb esforç", exposa el partit.

Així i tot, reconeixen que l'avançament de les eleccions generals anunciat per Pedro Sánchez "ha complicat" el calendari intern de la formació, la qual cosa ha forçat a prendre decisions "difícils". "L'espectacle mediàtic i les estratègies personalistes no són la nostra manera d'entendre la política", critica Ara Eivissa amb una clara referència a les bregues entre Podem i Sumar, a escala estatal, per les quotes de poder de la formació morada després del desastre electoral del 28-M. A les Balears varen quedar amb només un diputat, i al País Valencià i a la Comunitat de Madrid no varen aconseguir representació.

A més, el partit ecosobiranista lamenta que l'enfortiment de l'extrema dreta ha portat a un context estatal i europeu "crític". "Per responsabilitat democràtica i antifeixista, donarem suport a coalicions àmplies d'esquerres al Congrés, i al mateix temps treballam molt activament en la construcció d'una proposta única d'esquerres al Senat", conclouen.

stats