Política 10/02/2021

Aina Calvo es nega a comparèixer davant del Parlament pel cas d'explotació de menors tutelades

La delegada del govern espanyol argumenta que la petició acordada a la Comissió d'Assumptes Socials de la Cambra no s'ajusta a la normativa

1 min
La delegada del govern espanyol, Aina Calvo

PalmaLa delegada del govern espanyol, Aina Calvo, no compareixerà aquest dijous a les 15.00 h davant la Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament per donar explicacions sobre les actuacions de la Policia Nacional en el cas d'explotació de menors tutelades per l'IMAS. En una carta dirigida al president de la Cambra, Vicenç Thomàs, Calvo ha indicat que no es personarà per la "falta d'ajust a la normativa vigent" de la petició.

En la seva carta, Calvo també ha indicat que les cambres autonòmiques només poden controlar les actuacions dels seus governs i administracions i que no poden fiscalitzar institucions i càrrecs de l'Estat, que únicament poden ser controlats per les Corts Generals. "Els funcionaris i autoritats de l'Administració General de l'Estat no estan obligats a comparèixer davant de les comissions constituïdes pels parlaments autonòmics, atès que l'objecte d'aquesta compareixença es refereix a l'actuació en l'àmbit d'una competència exclusiva de l'Estat, aliena a les competències (...) de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears", explica la delegada.

El diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha criticat que Calvo no vulgui donar explicacions sobre aquest cas i ha lamentat que "els arguments que ha donat serveixen per no comparèixer mai". Ferrà ha assenyalat que hauria pogut acudir a la petició de la comissió parlamentària si hagués volgut.

stats