Política 08/07/2023

Adolfo Vilafranca es compromet a governar "per a tots els menorquins"

Recorda en el seu discurs que el 40% dels vots van recalar en el seu partit i per un canvi

Iván Martín
1 min
Maite de Medrano (Vox) entrega el bastó de comandament a Adolfo Vilafranca (PP).

MAÓEl popular Adolfo Vilafranca s'ha convertit aquest dissabte en nou president del Consell de Menorca. El saló de plens de la màxima institució insular s'ha omplert per seguir la investidura. Especialment rellevant ha estat l'assistència de càrrecs públics del PP, mentre que els representants de les formacions d'esquerres han vist reduïda considerablement la seva presència.

La constitució del Consell, format per tretze consellers, s'ha desenvolupat davant l'atenta mirada de la presidenta del Govern Balear, Marga Prohens, i cal destacar l'absència de la fins ara presidenta de la institució menorquina, Susana Mora, ja que recentment ha tornat a ser mare. Vilafranca ha recordat en el seu discurs que el 40% dels vots van recalar en el seu partit i, per tant, ciutadans que apostaven per un canvi. També ha defensat l'acord amb Vox: "no ha estat una imposició de Palma, s'ha negociat a Menorca des de la llibertat i la convicció d'enfortir el govern".

Vilafranca ha assegurat que "governarem per tots, sense distincions, amb seny i moderació" i ha apel·lat al "diàleg i respecte. Reconeixem la diversitat d'opinions i valorem la importància de trobar punts en comú". Pel que fa a les prioritats, el president del Consell ha emfatitzat les dificultats d'accés a l'habitatge, la connectivitat aèria, la gestió de l'aigua i els residus, i la falta de modernització de les infraestructures viàries.

stats