Política 23/05/2018

Salom justifica el recurs contra el decret de català "perquè hi ha vacants que no es cobreixen"

La delegada del govern defensa a Formentera la impugnació de la norma perquè entén que vulnera el dret constitucional a la protecció de la salut

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa delegada del govern, Maria Salom, ha defensat la impugnació del decret que regula el coneixement del català entre els professionals de la sanitat pública pel fet que "hi ha vacants de determinades especialitats mèdiques que no es poden cobrir".

Salom ha qualificat de "correcta" la impugnació del decret que estableix l'exigència del català al personal sanitari."La sanitat és un dret fonamental. Tots tenim dret a tenir un metge o un especialista que ens atengui", ha assegurat després de participar en la reunió de la Junta de Seguretat de Formentera.

Això ha estat després de la decisió de la Delegació del Govern de presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra el decret del Govern que regula el coneixement del català a la sanitat. Salom considera que aquest decret incompleix l'article 43 de la Constitució, en el qual es consagra el dret a la protecció de la salut. Segons el diari 'Última Hora', el decret es presentarà entre aquest dimecres i aquest dijous, data en la qual acaba el termini per fer-ho.

L'actuació de la delegada del govern, Maria Salom, s'ha fet després que tres ministeris de l'equip de Mariano Rajoy hagin analitzat escrits de l'Advocacia de l'Estat que alerten de la possible inconstitucionalitat de la norma.

El govern central està informat del contingut del decret tant per les gestions de la delegada a Balears com a través del mateix col·lectiu mèdic de les Illes, que ha mantingut contactes directes amb el Ministeri de Sanitat per demanar-li que intentàs aturar el decret en els tribunals.

stats