Política 19/08/2019

Podem demana al govern espanyol per la contaminació dels megacreuers

El partit morat ha preguntat per escrit a l'executiu si disposa d'algun estudi que en determini l'impacte mediambiental i sobre la salut pública

Ara Balears
1 min
Podem també ha demanat a l'executiu espanyol per l'estudi de Terraferida sobre els megacreuers

PalmaLes diputades per Balears d'Unides Podem, Antònia Jover i Lucía Muñoz, han denunciat aquest dilluns la contaminació i l'impacte mediambiental de l'entrada constant dels megacreuers al port de Palma durant l'estiu. Les diputades han demanat per escrit a Pedro Sánchez si el govern espanyol ha fet algun estudi sobre l'impacte mediambiental i en la salut pública d'aquest tipus de vaixells.

Podem ha posat el focus en la contaminació que genera a les Balears aquest tipus de turisme. El partit morat també ha demanat a l'executiu espanyol si coneix la investigació de Terraferida, la qual indicat que el fuel alliberat a Palma pels creuers en un any equival a l'abocament del 'Prestige'. Podem també ha fet referència a un estudi de la UIB, segons el qual els megacreuers utilitzen un combustible 50 vegades més tòxic que l'habitual. Segons el mateix estudi, un creuer consumeix la quantitat de combustible equivalent a 12.000 cotxes.

Segons Podem, és "essencial" que les administracions públiques i les empreses prenguin consciència d'aquest problema per preservar la mar i la qualitat de l'aire.

stats