Política 12/06/2018

El Govern confia que recuperarà els 700.000 euros malversats pel cas Nóos

La dreta diu que la justícia "funciona igual per a tothom", Podem i PSIB posen l'èmfasi en la corrupció del Govern de Matas i MÉS convida a "avançar cap a la república"

J. R.
2 min
Matas, durant la seva arribada a l'Audiència de Palma

PalmaLa sentència del cas Nóos ha provocat aquest dimarts les reaccions del Govern i de diferents partits polítics. Ciutadans i el PP s'han esforçat a mostrar "respecte" i han afirmat que "la justícia funciona igual per a tothom", tot posant l'èmfasi en la condemna a Urdangarin. L'esquerra, en canvi, s'ha centrat en la condemna a l'expresident Jaume Matas i en la corrupció del Partit Popular.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha dit que confien a recuperar els prop de 700.000 euros malversats per la trama Nóos. Costa ha indicat que es tracta "d'una píndola més" dels diferents casos de corrupció del Partit Popular i ha valorat que la sentència demostra la igualtat dels ciutadans davant la llei i "apaga possibles desconfiances".

La portaveu del PP balear, Marga Prohens, ha dit que "respecta" la sentència i que aquesta decisió judicial "reafirma que qui la fa la paga, sigui de la família que sigui". Prohens ha volgut evidenciar el "màxim respecte" del seu partit cap a les decisions de la justícia".

El portaveu parlamentari dels socialistes, Andreu Alcover, pensa que el PP hauria d'haver demanat perdó i que "ha perdut una oportunitat per fer-ho". A més, el socialista ha recordat que Matas era "omnipotent" i que "ningú li tossia". Alcover ha apuntat que la corrupció dels conservadors "era una pràctica generalitzada". No s'ha pronunciat sobre la condemna al cunyat del rei.

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, s'ha dit que estava "encantat" que el "pluricorrupte i multicondemnat" Jaume Matas sigui una altra vegada condemnat i que hagi de tornar ingressar a presó i ha valorat la sentència a Iñaki Urdangarin, tot afirmant que "la justícia a vegades és molt ràpida per condemnar rapers i molt lenta per condemnar aquells que tenen molt de poder".

La coordinadora general de MÉS i Vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha declarat que Urdangarin "utilitzava el seu títol nobiliari per exercir la corrupció" i ha dit que "el mà a mà" d'Urdangarin i Matas ha de tenir una pena de presó. Busquets ha dit que, en vista de la corrupció i la recentralització de la monarquia i del PP, "fa falta plantejar-se avançar cap a la república".

Ciutadans, de la seva banda, s'ha alegrat que "la Justícia hagi actuat i ja està". El portaveu de la formació, Xavier Pericay, ha comentat que simplement s'ha d'"acatar" la sentència, sigui quina sigui.

stats