Costa destaca la lluita a favor de la igualtat de la Conselleria de Presidència gràcies a l'augment de pressupost

El PP critica que l'increment de la partida de l'Institut Balears de la Dona sigui només gràcies a l'aportació del govern espanyol

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha destacat aquest dimecres durant la defensa d els seus pressupostos  davant el ple del Parlament l'impuls que s'ha donat des del seu departament a les polítiques d'igualtat i ha remarcat sobretot l'increment de la partida que durant el 2019 s'ha previst per a l'Institut Balear de la Dona, que enguany gestionarà un total de 7,2 milions d'euros.

L’increment d'aquest pressupost és per la injecció, per part de l’Administració de l’Estat, de 4 milions d’euros a les Illes Balears a través del Pacte d’Estat contra les violències masclistes.

El portaveu del Partit Popular,  Juan  Manuel Lafuente, ha criticat que l'increment de fons d'aquesta entitat sigui  només  gràcies a l'aportació de l'Estat i ha recordat que les Illes estan al  capdavant  de tot l'Estat en denúncies per violència masclista. També ha considerat que la Conselleria té una falta clara de transparència i que  només  s'ha augmentat el pressupost per a personal i publicitat institucional. Per això, havia presentat una esmena a la totalitat, l' únic   partit que ho ha fet.  Lafuente ha demanat, a més, que el Govern compleixi dins l'Administració pública els plans d'igualtat, ja que considera que de moment no ho està fent.


Costa ha destacat que el 30% de les  esmenes  rebudes s'han aprovat en  comissió  per tal de millorar aquests comptes públics per al 2019 .

Pressupost

L'augment  de la dotació per a polítiques d’igualtat és una de les xifres més destacables d’uns comptes que també incorporen, com a novetat, partides per a l’organització de les eleccions autonòmiques i als consells insulars i per a l’impuls  del  desplegament de la Llei d’accessibilitat universal. La Conselleria de Presidència preveu una despesa per a l'any que ve de 35.553.062 euros, una xifra que suposa un augment del 24,8% respecte dels comptes d'enguany.

A les eleccions es preveu destinar-hi 1,9 milions d’euros, 600.000 euros dels quals corresponen a l’avançament de les subvencions perquè els partits polítics puguin fer front a les despeses de la campanya electoral i 1,3 milions estan destinats a l’organització dels comicis. Aquesta darrera xifra representa un estalvi de 100.000 euros respecte de les eleccions de l’any 2015. Pel que fa a la partida que es destina al manteniment i la conservació del complex de  Marivent , es redueix un 9,76% i arriba així a un 30% de reducció comparat amb l’any 2015.

En aquests pressupostos també hi destaca l’impuls de l’administració electrònica. Al llarg de 2019 es continuarà amb la implantació i consolidació dels serveis d'administració electrònica del Govern i el seu sector públic instrumental, i es configurarà el sistema d'arxiu electrònic únic, juntament amb els processos d'adaptació d'aplicacions corporatives a les noves eines d'administració electrònica.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF