Política 13/04/2019

Cort respon a Ciutadans: "Les informacions comunicades són de caràcter institucional i de servei públic"

Ciutadans va denunciar dijous passat l'Ajuntament de Palma davant la Junta Electoral Provincial perquè consideren que han fet publicitat de la seva gestió

E. N.
2 min
La regidoria de Cultura, el batle de Palma, el regidor d'Urbanisme i la regidora responsable Palma Activa durant la presentació del projecte per a l'antiga presó de Palma.

PalmaCort ha respost aquest dissabte al matí la denúncia que Ciutadans va presentar dijous davant la Junta Electoral Provincial contra el batle de Palma, Antoni Noguera; el tinent de batle de Model de Ciutat, José Hila; el conseller de Cultura, Llorenç Carrió; la consellera Joana Maria Adrover i els tinents de batle Aurora Jhardi i Aligi Molina. La formació taronja considera que l'equip de govern municipal ha duit a terme "actes de publicitat de les fites aconseguides derivades de la seva gestió, després d’haver estat convocades les eleccions”, i que aquests fets "vulneren l’article 50.2 de la LOREG".

En concret, es refereixen a la roda de premsa que va tenir lloc el 5 d’abril, en la qual els membres de l’equip de govern municipal citats en la denúncia varen informar sobre la tramitació de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Palma per tal de reformar l’antiga presó de la ciutat, en què es preveu la construcció de 103 habitatges de protecció oficial, una llar d’infants i una residència per a estudiants creadors i investigadors.

L’Ajuntament, en l’escrit d’al·legacions, ha sol·licitat desestimar la denúncia presentada per Ciutadans perquè “tots els casos denunciats no contravenen la LOREG", ja que "les informacions comunicades en roda de premsa que són objecte d’aquesta denúncia són de caràcter institucional i de servei públic, respecten el principi de neutralitat, són d’interès general, neutres i sense valoració dels mèrits d’un equip de govern o les fites aconseguides". Cort ha afegit que "que en cas de no realitzar-se les citades rodes de premsa per informar o fins i tot de prohibir-se, suposaria una limitació molt greu del dret dels mitjans de comunicació a oferir informació a la ciutadania i que aquesta sigui informada".

A més a més, manifestat la seva “queixa profunda per la manca de formalitat i correcció en la comunicació” de la denúncia, ja que va ser feta el dijous 11 d’abril al matí a les 10.18 h i fins divendres 12 a les 17.18 h no es va remetre per correu electrònic a l’àrea de Batlia". Com que només es poden presentar al·legacions en les 24 h següents, Cort considera que està en una condició "d'indefensió", ja que "no s’ha difsposat del temps suficient per estudiar la denúncia en profunditat”.

stats