Política 15/02/2018

Bel Busquets: "No podem créixer il·limitadament"

En una entrevista al programa de ràdio 'Júlia en la onda' amb la periodista Júlia Otero, la consellera de Turisme ha apuntat que el fet de fixar un sostre de places turístiques serà un dels gran èxits d'aquesta legislatura

Ara Balears
2 min
Bel Busquets " No podem créixer il·limitadament"

PalmaEn l'entrevista per al programa 'Júlia en la onda' amb Júlia Otero, la consellera de Turisme, Bel Busquets, ha dit que el creixement turístic a les Illes s'ha de limitar i ha reivindicat la Llei de turisme, que estableix un sostre real de places turístiques. Busquets ha reconegut que ara és un moment esplendorós per a les Illes a causa de la conjuntura política i econòmica, però que "els moments conjunturals es poden desviar i hem d'estar preparats per si això canvia".

En aquest sentit, la consellera ha volgut destacar la campanya que s'està promocionant actualment des de l'Agència de Turisme Balear (ATB) amb el títol 'Better in winter', que cerca captar un turisme de més qualitat i repartit durant tot l'any.

Basant-se en les xifres, ha dit que les despeses turístiques han augmentat un 24%, unes dades que, segons la consellera, responen a aquesta aposta per un turisme de millor qualitat. A més, ha apuntat que això també repercuteix positivament en els treballadors i treballadores del sector i en les seves contractacions i condicions laborals.

Impost sostenible

Pel que fa a la implantació de l'impost sostenible (ITS) que es va posar en marxa el juliol de 2016 i que durant el 2017 va suposar una recaptació de més de 64 milions d'euros, Busquets ha dit que no hi ha hagut confrontació amb el sector hoteler. La consellera ha assegurat que les relacions són bones i ha destacat també la percepció positiva que tenen els touroperadors alemanys sobre aquest impost, ja que "repercuteix positivament en el territori". Busquets ha afegit que a la llei de pressupostos ja ha quedat fixat que els creueristes estiguin també obligats a pagar-lo.

Finançament autonòmic

En referència a la millora del finançament autonòmic i a l'establiment d'un REB per a les Illes, la consellera Bel Busquets ha declarat que "tenim una legislatura parada en la qual no s'aproven els pressupostos i així no es pot millorar el finançament ni es pot fer res".

Aposta per la innovació

En l'entrevista amb la periodista Júlia Otero, Bel Busquets ha parlat, així mateix, de l'aposta que vol fer el Govern del Pacte per diversificar l'economia de les Illes i no centralitzar-la només en el sector turístic. "D'aquí ha sorgit el Pla d'indústria, que gaudirà d'un finançament important. (...) Volem apostar per una economia basada en el coneixement".

"Hem impulsat també convocatòries d'investigació per a empreses que treballen dins la innovació i deduccions de l'IRPF per a les persones que vulguin fer donacions a aquestes empreses", ha precisat.

stats