Política 23/05/2019

Company anuncia una nova llei per impulsar el comerç de proximitat

Els populars també han insistit en la creació de més habitatges públics a preus d'entre 150.000 i 200.000 euros

Ara Balears
3 min
Biel Company: "Construirem habitatges d'accés fàcil que costaran de 150.000 a 200.000 euros"

PalmaEl president del PP balear i candidat al Govern, Biel Company ha assenyalat aquest dijous que “des del Govern desenvoluparem la llei de comerç balear per impulsar l'activitat del sector, tenint en compte les diferències i singularitats de cada illa”, i ha explicat que “el Partit Popular fa costat al petit comerç, que és fonamental per mantenir les ciutats i els pobles vius i per sostenir el nostre teixit productiu”.

Company ha mostrat aquest dijous el seu compromís “amb un comerç de proximitat amb pàrquings, neteja, embelliment de les zones comercials i més seguretat” i ha recordat que “les pime són un motor de creació d'ocupació al qual volem donar suport”. El líder del PP i el candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, han presentat les principals línies del projecte popular en matèria de comerç i han destacat la necessitat d'estar al costat d'aquesta activitat econòmica.

El candidat al Govern ha apuntat que “l'Administració ha d'ajudar aquest sector a través d'una legislació que n'afavoreixi l'impuls i el desenvolupament, i, des dels ajuntaments, afavorint ciutats i pobles més nets, amb més seguretat i combatius contra la competència deslleial”.

Així mateix, el líder dels populars deles Balears ha destacat la importància del comerç de proximitat per al sector agroalimentari de les Illes, ja que “fa possible la rendibilització de la feina que fan els nostres pagesos, a través de la comercialització de productes d'origen balear”.

Isern, contra la competència deslleial

Per part seva, el candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, ha manifestat el seu suport al comerç de proximitat i ha afirmat que “garantirem que no hi hagi més grans superfícies a Palma, la nostra aposta serà la dels centres comercials a cel obert” i ha afegit que “lluitarem activament contra la competència deslleial que suposa la venda ambulant per al comerç de la ciutat”.

Isern també ha assenyalat que “augmentarem els pàrquings al centre i crearem aparcaments dissuasius ben connectats amb el transport públic”. Així mateix, el candidat a Cort ha afirmat que “el PP millorarà la neteja i la seguretat de la ciutat; combatrà la proliferació de grafits al centre i tornarà a posar en marxa la brigada exprés per reparar petits desperfectes de les barriades de Palma en 72 hores”.

Company, habitatges a 150.000 euros

El candidat al Govern del PP, Biel Company, ha assegurat al programa de ràdio 'Al Dia' d'IB3 que es compromet a crear 8.000 habitatges d'accés fàcil durant els 30 primers dies de la legislatura. "Construirem habitatges d'accés fàcil que costaran de 150.000 a 200.000 euros", dels quals s'encarregaran diferents promotors en sòl públic, ja que "tenen la capacitat de construir aquesta xifra en només quatre anys".

Pel que fa a l'economia, Company ha mostrat la seva intenció de "dinamitzar-la i activar-la una altra vegada", i ha assegurat que ho farà abaixant els impostos i recuperant tot un seguit de lleis o fent normativa nova per fer més economia d'una manera sostenible. "Durant els 30 primers dies de govern jo em compromet a fer una baixada d'impostos", a més d'eliminar l'impost de successions i donacions.

El transport públic també ha estat sobre la taula i el candidat del PP ha acusat Francina Armengol de la seva gestió respecte d'aquest tema. "Els embossos s'arreglen millorant de veres el transport públic i no només parlant de transport públic". Precisament, aquest ha estat un dels punts que han remarcat durant la campanya tant en el seu programa electoral com a les xarxes socials.

Durant el cara a cara amb Francina Armengol a IB3 Televisió aquest dimarts, Company va assegurar que el turisme baixaria un 10%, però les dades de l'INE no li han mostrat una realitat diferent. Tot i això, Company ha insistit que parlin amb els hotelers per veure'n la situació.

Finalment, ha criticat que Armengol hagi volgut fer "postureig" amb la Llei de canvi climàtic i el fet de voler eliminar els cotxes dièsel en un termini més curt que el que ha marcat la UE. "Si la Unió Europea ha posat les seves dates, "hauríem de seguir el camí que ja està marcat".

stats