Política 01/07/2019

Armengol promet en la seva presa de possessió ser "lleial" i "implacable" en les negociacions amb el govern estatal

La líder socialista s'ha convertit en la primera política d'esquerres que enllaça dues legislatures com a presidenta del Govern

Carles Tudurí
2 min
Armengol, en la seva presa de possessió

PalmaFrancina Armengol s'ha convertit aquest dilluns en la primera política d'esquerres que enllaça dues legislatures com a presidenta del Govern en una presa de possessió en la qual han assistit prop de 500 persones, a més de tres ministres del govern estatal i el president del Senat, Manuel Cruz. Armengol ha promès ser "lleial i implacable" en les negociacions amb el govern estatal i ha fet una defensa de les polítiques progressistes.

La líder socialista va ser reelegida presidenta del Govern el passat dijous amb 32 vots a favor, 24 en contra i les abstencions dels 3 diputats d'El Pi. La varen valorar de manera positiva Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera, mentre que el PP, Ciutadans i Vox s'hi varen posicionar en contra.

El diàleg, el consens i la cohesió són alguns dels principals principis que Armengol ha remarcat que han de guiar aquest nou Govern "perquè cada impuls que surti de la determinació del consens ens projectarà cap a un horitzó de possibilitats infinites". "La raó més poderosa arrela els seus arguments en el debat entre tots", ha afegit.

Negociació del REB

En presència des tres ministres en funcions del govern espanyol la líder socialista ha dit que negociarà amb l'executiu estatal per "obtenir els convenis d'inversions que requereix la nostra terra", per "garantir un futur de transport sostenible, de turisme de qualitat, d'aigües i cels nets".

"Estic convençuda que el govern d'Espanya estarà a l'altura", ha assenyalat Armengol, que s'ha mostrat convençuda que el pròxim executiu de Pedro Sánchez "impulsarà" les Balears cap a un "horitzó de cohesió i progrés".

De fet, ha assegurat que el govern de l'Estat "trobarà sempre en el nostre Govern un negociador tant dialogant i lleial com implacable en la seva convicció per defensar els interessos d'aquestes illes".

La presidenta ha valorat la "transcendència" de repetir per primera vegada un Govern progressista "per culminar els avanços que aquesta societat ha iniciat aquests quatre anys". En aquesta línia, ha remarcat que la "ciutadania ha tornat a triar progrés" per "avançar tots junts sense por cap a un horitzó de prosperitat i d'oportunitats per a tothom".

Acte públic

L'acte, obert al públic, ha registrat una assistència de prop de 500 persones, entre les quals es trobaven representants de tots els partits polítics i de les principals entitats socials de les Illes. El secretari general d'UGT, Alejandro Teixas, la presidenta de la Federació Hotelera, Maria Frontera, el rector de la Universtitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, la presidenta de CAEB, Carmen Planas, el president de la Cambra de Comerc, Antoni Mercant, l'escriptor Biel Mesquida o el director general d'IB3, Andreu Manresa, han estat alguns dels assistents.

La presa de possessió s'ha desenvolupat poc de dues hores abans de l'assemblea que MÉS per Mallorca tenia convocada per donar a conèixer els noms dels consellers del nou Govern i tractar de donar per tancada la crisi de la formació que ha marcat tant la investidura com l'acte d'aquest dilluns. La plana major del Govern en funcions i de la formació ecosoberanista han estat presents en aquest esdeveniment.

stats