Política 29/10/2016

Armengol avisa que els diputats socialistes balears es mantindran en el no a Rajoy

La cap de files del PSIB avança: "Molts ens mantindrem lleials als nostres votants"

Ara
2 min
Francina Armengol. / I. BUJ

BarcelonaLes quatre hores que queden fins a la votació del Congrés per investir president Mariano Rajoy es preveuen mogudes. Després de l'anunci de Pedro Sánchez de deixar l'escó i tornar a les bases per "continuar fent política", Francina Armengol, la presidenta del govern i líder del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB), ha avisat que els seus diputats –Pere Joan Pons i Sofia Hernanzes mantindran en el no a Rajoy. "Molts ens mantindrem lleials als nostres votants", ha piulat poc després de la compareixença de Sánchez.

Els diputats de les Balears socialistes que formen part del grup parlamentari del PSOE s'alinearien així amb el PSC de Miquel Iceta, que també votarà 'no' al líder popular. Ara bé, a diferència dels socialistes catalans, el PSIB sí que depèn orgànicament del PSOE estatal, cosa que pot endurir les sancions que es puguin emportar. Els càstigs podrien anar des del pagament d'una multa fins a l'expulsió al grup mixt, però cal tenir en compte que en el cas de les Illes la desobediència seria de tota la federació i no de diputats díscols, tal com passa en altres agrupacions. En el cas del PSC, diversos dirigents del PSOE han amenaçat el partit de revisar els protocols de relació.

Els dos diputats del PSIB confirmen que mantindran el seu noLa situació del PSIB també dista dels diputats independents que han anunciat que votarien 'no', com Margarita Robles i l'exmilitar Zaida Cantera, que no formen part dels òrgans de direcció del partit. El dubte plana sobre el que faran diputats aragonesos i bascos que s'havien mostrat díscols amb el posicionament de les seves respectives federacions, com l'aragonesa Susana Sumelzo i l'exalcalde de Sant Sebastià Odón Elorza. El desenllaç, aquest dissabte a la tarda.

stats