Publicitat
Publicitat

El PSIB confirma que els seus diputats votaran no a Rajoy i el PSOE descarta expulsar-los

El president de la gestora, Javier Fernández, afirma que no té al cap enviar els rebels al grup mixt

Era un secret sabut per tothom, però, finalment, ja és oficial. El diputat del PSIB Pere Joan Pons no s'abstindrà en la segona votació del debat d'investidura de Mariano Rajoy, en contra del que va decidir diumenge el Comitè Federal. "Continuam fent esforços dins del grup parlamentari per demanar una abstenció mínima, però després de la reunió que vam mantenir ahir amb el grup parlamentari socialista, no queda cap altra opció que  mantenir la paraula i, per tant, ara mateix, no hi ha altra opció que votar no dissabte que ve", ha dit Pons aquest dijous en declaracions a IB3.

La diputada eivissenca Sofia Hernanz encara no s'ha pronunciat públicament respecte d'aquest tema, però tot indica que seguirà les passes de Pons. El portaveu parlamentari adjunt del PSIB, Vicenç Thomàs, ha afirmat, posteriorment, que el no de Pons no és una opinió personal del diputat mallorquí, sinó que mostra "el sentiment unànime de tot el PSIB". "Dissabte tots els militants serem Pere Joan Pons", ha afegit.

Thomàs ha valorat que  després de sentir el discurs de Rajoy en el debat d'investidura "hi ha més motius que mai per demanar a la gestora que no entregui els 85 vots al PSOE".

La Gestora estén la mà als "insubmisos"

El trencament de la disciplina de vot podria suposar el pagament d'una petita multa econòmica per a Pons i Hernanz, en cas que aquesta tampoc no se n'abstingui. En tot cas, la possibilitat que siguin expulsats al grup mixt, el càstig més dur que preveuen els estatus del PSOE, s'hauria dissipat si el president de la gestora, Javier Fernández, manté la seva paraula: " No està al meu cap expulsar ningú en aquest moment del partit", ha assegurat quan se li ha demanat, explícitament, per la situació de l'exsecretari general Pedro Sánchez.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF