Política 09/01/2020

Anticorrupció no citarà els alts càrrecs del Govern que cobren el plus d'habitatge de 22.000 euros

L'Oficina requerirà als 15 polítics implicats la documentació relativa a aquest complement salarial

M.ll./ Efe
1 min
La presidenta i els consellers del Govern balear, en una imatge d'arxiu

PalmaAnticorrupció no citarà a declarar els 15 alts càrrecs del Govern que cobren el plus d'habitatge de 22.000 euros anuals –la majoria, de Podem. El director de l'Oficina, Jaume Far, ha confirmat a l'ARA Balears que els requeriran la documentació que justifica el cobrament del plus, però que en principi no demanaran que s'hi personin.

L'Oficina Anticorrupció investiga si s'han produït irregularitats en el cobrament del plus d'habitatge per part d'alts càrrecs que tenen la seva residència fora de les Balears. Aquesta investigació es va iniciar després de la denúncia de l'Associació de Consumidors i Usuaris de les Balears (Consubal) el desembre passat.

Yllanes: "No hi ha res a ocultar"

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que "no hi ha res a ocultar" en la investigació iniciada per l'Oficina Anticorrupció.

Yllanes ha assenyalat que aquesta investigació és "un tema que ha de tractar el partit" perquè ell no té "cap representativitat en la direcció de Podem i ha derivat la gestió a la secretaria d'organització del partit. Malgrat tot, el vicepresident ha garantit que els alts càrrecs de Podem vinculats a la investigació "col·laboraran absolutament" amb Anticorrupció.

A més, Yllanes ha subratllat que l'Oficina Anticorrupció és un element "importantíssim" dins l'Administració Pública de les Illes.

stats