Política 13/12/2019

El Govern no retirarà ni modificarà el polèmic plus d'habitatge dels alts càrrecs

Podem Menorca demana la dimissió de Mae de la Concha

Maria Llull
2 min
La consellera de Presidència, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern

PalmaEl Govern no modificarà les condicions perquè els alts càrrecs que viuen fora de Mallorca rebin el polèmic plus de 22.000 euros anuals per despeses de desplaçament, manutenció i estada fora de la seva residència habitual. Així ho ha aclarit aquest divendres la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, després de la reunió del Consell de Govern. "El Govern no es planteja revisar aquest concepte", ha dit.

Costa ha insistit que el plus és "una indemnització per compensar la insularitat a persones que tenen la residència fora de Mallorca", i ha detallat que a hores d'ara cobren els esmentats 22.000 euros una quinzena d'alts càrrecs, empadronats a Menorca, Eivissa i Formentera i la Península. La portaveu també ha puntualitzat que es tracta de càrrecs que "presten un servei públic absolutament temporal i eventual".

En referència a la possibilitat que hi hagi persones que cobren el plus malgrat haver establert la residència a Mallorca, Costa ha indicat que "si algú no compleix els requisits, s'haurà de revisar". "Tot això ho dic en condicional, perquè no tenc constància que això sigui així".

Costa no ha qüestionat el fet que el plus, que es va establir l'any 2000 per comensar la insularitat dels alts càrrecs de Menorca, Eivissa i Formentera, s'ampliàs l'any 2011 a qualsevol persona de fora de Mallorca, fos de les Balears o de la Península.

Podem Menorca demana la dimissió de Mae de la Concha

La consellera d'Unides Podem en el Consell de Menorca, Cristina Gómez, ha demanat la dimissió de la consellera d'Agricultura i secretària general del partit, Mae de la Concha. Gómez ha explicat a IB3 que considera "indefensable" que 7 dels 15 alts càrrecs que cobren el plus siguin de la formació morada.

Gómez, que lidera Som Bases –el sector crític de Podem–, també ha denunciat la manca de transparència del partit i ha acusat Mae de la Concha de no haver-se sotmès a unes primàries.

stats