Part Forana 30/11/2021

Del Tibet a Pollença, un camí espiritual

Monges budistes visiten un dels cinc mandales beneïts que hi ha al món, ubicat al Museu de Pollença

1 min
Monges budistes visiten el Museu de Pollença

Geshe Tsering Palden va escapar de la persecució de l'exèrcit xinès l'any 1959 en una travessa per l'Himalaya. Amb ell hi havia un grup de monjos, entre els quals es trobava el Dalai Lama. "Varen passar un calvari", explica David Novi, director del centre budista de Palma, Lama Tsongkhapa, i l'amfitrió dels dos monjos que han visitat Pollença exclusivament per meditar davant una peça inèdita; un dels cinc mandales que es conserven en tot el món i que s'ubica al museu del municipi.

El grup espiritual va meditar durant vint minuts al Museu

Els dos guies espirituals, juntament amb un grup de budistes de Mallorca, varen meditar durant vint minuts davant la peça. La tradició budista mana que els mandales es destrueixin i s'alliberin a l'aigua una vegada estan fets, però aquest es conserva excepcionalment. El Dalai Lama el va beneir durant la seva visita a Mallorca l'any 1990 i des d'aquell moment forma part de l'exposició sobre el Tibet al Museu de Pollença. Per als budistes l'element simbolitza l'amor i la compassió i, sobretot, " una oportunitat per retre homenatge al nostre guia", diu Novi.

Des del museu han aprofitat l'oportunitat per enregistrar els resos i pròximament formaran part de l'exposició. "El que més em va agradar va ser el valor que tenen sobre patrimoni, ja que el seu ha estat destruït", explica Aina Aguiló, codirectora del Museu de Pollença.

stats