Part Forana 29/06/2020

Santanyí ha obert 500 expedients d'atenció social durant la pandèmia

Les ajudes per a aliments superen els 60.000 euros

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament ha obert un ampli front per atendre l'emergència social.

SantanyíDurant els gairebé quatre mesos d'ençà que va començar la crisi sanitària provocada per la pandèmia del covid-19, el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santanyí ja ha tramitat 500 expedients. La gran majoria, dirigits a donar productes bàsics i aliments a famílies i llars en què l’aturada de l'economia ha tallat totes les fonts d’ingressos.

Tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament, Antoni Matas, "han estat setmanes i mesos molt difícils, perquè havíem de ser eficients i rigorosos, atès que eren molts els que no podien accedir a productes bàsics. Només en vals de compra d’aliments, hem repartit ajudes per valor de més de 60.000 euros".

S’ha contactat amb les persones i famílies en situació de vulnerabilitat amb les quals ja s’estava intervenint abans de la pandèmia. També s’ha ofert suport a les famílies que tenien o tenen dificultats per a l'atenció dels seus familiars grans o dependents.

Atenció presencial

D'ençà de l’entrada a l’anomenada nova normalitat, els Serveis Socials comencen a atendre presencialment. S'ha reprès la prestació per sol·licitar la resta d’ajudes que preveu la

normativa municipal. Es tracta de les ajudes per a despeses de manteniment de la llar (llum, aigua, reparacions, etc.), de medicaments i pròtesis, de desplaçaments, ajudes escolars...

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt agraïda al Departament de Serveis

Socials "perquè han fet un gran esforç per atendre encara millor i més gent durant aquest temps de crisi sanitària".

stats