Sancions
Part Forana 09/04/2024

Santa Eugènia canvia una multa per botellada per quatre jornades de neteja

“De l’altra manera, les famílies acaben pagant la quantitat econòmica de la multa i no hi ha repercussió sobre els joves”

Joan Socies
1 min
Imatge d'una jornada de plogging a Santa Eugènia de fa uns mesos.

Santa EugèniaLa multa imposada a tres joves per fer una botellada, beure al carrer, ha estat baratada per quatre jornades de plogging, unes jornades de neteja del poble. Aquesta és una modificació que preveu l’ordenança de policia i bon govern per intentar conscienciar de millor manera els joves.

Durant el darrer ple, el batle, Pep Lluís Urraca, explicà que s’havia parlat amb les famílies dels tres joves multats i s’acordà aquesta proposta, ja que d’aquesta manera ells assumeixen una implicació directa amb la multa. “De l’altra manera, les famílies acaben pagant la quantitat econòmica de la multa i no hi ha repercussió sobre els joves”, explicà el batle de Santa Eugènia.

Urraca també explicà que “les famílies dels tres joves multats s’acostaren a l’Ajuntament per manifestar el seu penediment i demanar perdó per escrit”. “Així, a l’ordenança –afegí Urraca durant el ple– hi ha l’opció de condonar la multa a canvi de tasques socials en el poble. Per tant, considerarem que la iniciativa del plogging que hem posat en marxa des de l’Ajuntament des de fa uns mesos podria servir per a aquest fet”.

D’aquesta manera, es preveu que els tres joves multats participin d’aquesta activitat durant quatre dissabtes, un pic cada mes, i d’aquesta manera tornin al poble d’una manera més pedagògica la multa que els imposà la Policia Local de Santa Eugènia.

stats