2024
Societat 29/04/2024

La sindicalista Maria Bonnín, l'Associació Veïnal de Son Cladera i els Amics del Poble Sahrauí rebran els premis Rosa Bueno

El lliurament es farà l'11 de maig al Teatre del Mar gràcies a una campanya de micromecenatge després que Cort els retiràs la subvenció a la iniciativa

2 min
La sindicalista i activista veïnal, Maria Bonnin.

PalmaLa dirigent sindical i activista veïnal Maria Bonnín, l'Associació Veïnal de Son Cladera i els Amics del Poble Sahrauí rebran els premis Rosa Bueno, finançats enguany amb una campanya de micromecenatge organitzada per la Federació d'Associacions de Veïns després que l'Ajuntament de Palma retiràs la subvenció als guardons. El lliurament es farà l'11 de maig, a les 19 hores, al Teatre del Mar.

Maria Bonnín rebrà el premi per una trajectòria i compromís amb la participació ciutadana. Bonnín és una pionera en la lluita dels drets laborals de les cambreres de pis, conegudes com les Kellys, defensora dels drets de les dones i participant activa en el moviment veïnal a través de l'Associació de Veïns del Puig de Sant Pere, "juntament amb figures com Antonia Andani, presidenta de l'entitat, l'arquitecta compromesa amb la rehabilitació urbanística i social del barri Joana Roca i la impulsora de grups artístics i culturals, també la Nit de Sant Joan, com Bel Cerdà, de les que Maria no s'oblida", assegura la Federació en un comunicat.

La de Son Cladera ha estat reconeguda amb el premi a una associació veïnal pels seus 48 d'existència –és una de les més antigues de Palma– i per "mantenir l'activitat en un barri de gent treballadora, malgrat que no reben cap mena de subvenció, i també per la seva contribució a la Força de la Unió".

El premi per a una associació no veïnal és per als Amics del Poble Sahrauí per "la constància dels seus esforços de solidaritat internacional, així com per fer visible la situació actual del poble sahrauí, tant als territoris ocupats pel Marroc com de les 250.000 persones que, 48 anys després, encara sobreviuen com a refugiats als campaments de Tindouf, cada vegada més oblidats i traïts".

Després de perdre la subvenció de l'Ajuntament de Palma amb el govern del PP, els premis Rosa Bueno 2024 s'han finançat gràcies als 9.150 euros que han aportat 50 organitzacions i entitats diverses i 60 a títol personal. L'èxit de la convocatòria farà que augmenti un 50% la quantia del guardó, en passar de 1.000 a 1.500 euros, a més de la rosa de plata feta especialment per un orfebre.

 

stats