Guardons
Societat 18/03/2024

Els premis Rosa Bueno cerquen mecenes després que Cort els retiràs el finançament

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma, que preveu lliurar els guardons l'11 de maig, ha iniciat una campanya de micromecenatge

2 min
L'entrega dels premis a Can Balaguer

PalmaLa Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha llançat una campanya de micromecenatge per finançar el lliurament dels premis Rosa Bueno, després que el nou equip de l'Ajuntament de Palma els retiràs el finançament, una partida de 10.000 euros que no es va incloure en els pressupostos de 2024, com havia estat habitual fins ara. La presidenta de la federació, Maribel Alcázar, assegura que no ha rebut "cap explicació" per part del PP. "Simplement va desaparèixer dels pressupostos. Rosa era una dona molt significada. Supòs que no els agrada la seva figura", ha dit Alcázar. Cort, en canvi, ha matisat, que "s'ha optat per prescindir del suport econòmic a aquests premis i, en el seu lloc, optar per altres fórmules, com proporcionar la logística i altres serveis". "De fet, el batle l'ha comunicat ja a la federació de veïns i, en principi, existeix acord de col·laboració", han assegurat des de l'àrea de Participació Ciutadana del consistori.

Malgrat la desaparició del suport econòmic municipal, la Federació ha assumit el repte de mantenir els premis amb l'esperança de recaptar 6.450 euros a través de la plataforma de micromecenatge goteo.org. Aquesta quantitat és el mínim necessari i han fixat 7.950 euros com a un import òptim per tirar endavant la iniciativa. "Volem una gala de lliurament que sigui un homenatge a Rosa i a la participació ciutadana per la qual tant va lluitar" la històrica dirigent veïnal, ha assegurat Alcázar.

La gala dels guardons es durà a terme l'11 de maig al Teatre del Mar per poder "reconèixer la feina de tantes persones voluntàries pels barris i la ciutat". D'aquesta manera, no deixar morir els premis significa "mantenir viva la figura de Rosa Bueno, com a símbol de la lluita i el compromís per la participació ciutadana i el compromís de les associacions de veïns". Alcázar ha destacat la importància dels premis en metàl·lic "per reforçar la tasca associativa" d'entitats, col·lectius o plataformes que poden visibilitzar les seves accions.

Desgravació fiscal

La Federació, a través d'un comunicat, ha recordat que les aportacions econòmiques al micromecenatge desgraven fiscalment i n'aportaran un certificat al respecte. També es poden fer ingressos com a entitats i, amb més de 100 euros, podran figurar-hi com a patrocinadors. "Comptam amb vosaltres per superar aquest repte i mostrar la força de la unió", han dit com agraïment pel suport a la campanya.

La concessió dels premis es farà segons criteris com solvència institucional, objectius participatius, treball en xarxa, aspectes innovadors del projecte, resultats aconseguits o previstos, sensibilitats entorn de valors transversals i continuïtat del projecte, entre d'altres.

L'enllaç per contribuir al finançament dels premis Rosa Bueno és https://www.goteo.org/project/premis-rosa-bueno-2024-a-la-participacio-ciutadana

stats