Societat 31/03/2023

Arquitectives, l'Associació de Veïns Nova Son Cotoner i Pedro Antich, entre els guardonats dels premis Rosa Bueno

Els premiats han estat escollits entre les 34 candidatures presentades per entitats ciutadanes

ARA Balears
2 min
L'entrega dels premis a Can Balaguer

PalmaL'Ajuntament de Palma ha entregat aquest divendres els premis Rosa Bueno 2023. Els guardonats de l'edició d'enguany han estat l'Associació de Veïns Nova Son Cotoner, l'Associació Encabritats de Son Rapinya, el projecte socioeducatiu Naüm-Germanes de la Caritat, Arquitectives, Pedro Antich Petro i Francesc Bonnín Sánchez, els quals han estat escollits entre les 34 candidatures presentades per entitats ciutadanes.

Amb aquests guardons, segons ha explicat Cort en una nota de premsa, es vol reconèixer i donar suport a les iniciatives engegades per entitats ciutadanes i col·lectius que contribueixen a reforçar la participació ciutadana com a eina de transformació social, que impulsen la participació juvenil, dels sectors socials més vulnerables o en risc d'exclusió social, així com la igualtat de gènere entre el teixit associatiu. Els premis també reconeixen la tasca d'aquelles persones que han tingut una trajectòria vital lligada a la reivindicació d'aquest teixit a Ciutat.

En aquest sentit, la figura de Rosa Bueno forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre a Palma.

Quant als guardons, l'Associació de Veïns Nova Son Cotoner ha rebut el premi a la participació ciutadana com a eina de transformació social; l'Associació Encabritats, el premi a la participació juvenil, pel seu projecte 'Petits Encabritats', la colla infantil i juvenil de dimonis, creada l'any passat; el projecte Naüm, per la participació dels sectors socials vulnerables o en risc d'exclusió social; Arquitectives, el premi a la igualtat de gènere des del teixit associatiu. Aquestes quatre entitats rebran una retribució de 2.500 euros.

D'altra banda, els premiats per la seva trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, han estat Pedro Antich Petro, per la seva activitat durant dècades amb el barri Verge de Lluc, i a Francesc Bonnín Sánchez, per la seva activitat a Palma, especialment al seu barri i a l'Associació de Veïns de Son Dameto. El guardó, en aquest cas, consisteix en una rosa de plata.

La gala ha comptat amb l'actuació de l'artista Clara Fiol.

stats