El sanejament de s'Alqueria Blanca ja connecta a la depuradora de Cala d'Or

La batlessa de Santanyí destaca que es posa fi a un perill de contaminació del subsol

La xarxa de sanejament de s'Alqueria Blanca ja està connectada a la depuradora d'aigües residuals de Cala d'Or des d'aquest dilluns. L'Ajuntament ha informat que els veïns que s’hagin de connectar a la xarxa hauran de fer una comunicació prèvia de les obres a l’Ajuntament de Santanyí. Per fer-ho, poden trobar el model del formulari a la pàgina web municipal o en paper al Consistori o a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de s’Alqueria Blanca.

L’any 2014 l’Ajuntament de Santanyí i la Conselleria de Medi Ambient varen signar un conveni per executar aquesta connexió, perquè tot i que s’Alqueria Blanca tenia una xarxa de clavegueram, no disposava d’un sistema integral de conducció d’aigües residuals per depurar-les.

L’execució d’aquesta obra va suposar una inversió de 700.000 euros i, segons ha explicat la batlessa del municipi, Maria Pons, "és una gran satisfacció poder dir que ja està en marxa la connexió entre s’Alqueria Blanca i la depuradora de Cala d’Or. Teníem la xarxa de clavegueram feta, però ens faltava poder fer el trasllat de les aigües brutes fins a la depuradora. Ara ja és una realitat i es posa fi a les molèsties que hi havia per als veïns, i al risc de contaminació del subsol i els aqüífers de la zona".