Part Forana 13/02/2021

Una Rua virtual per donar suport al comerç local

La majoria promocionen aquesta festa a través de les xarxes socials

Catalina Riera
3 min
Participants a la rua de Palma.

PalmaLa Rua d'enguany es farà sense desfilades ni passejades pel carrer, però la crisi sanitària del coronavirus no impedirà que aquesta tradició se celebri des de casa. Els ajuntaments han volgut acostar aquesta festa -que tindria lloc aquest cap de setmana- als seus residents. La majoria han organitzat una rua virtual a través de les xarxes socials, en la qual poden participar tots els usuaris amb un perfil a Facebook. Les fotografies amb més 'm'agrada' en seran les guanyadores. La majoria de premis són vals de consum destinats al comerç local.

El Raiguer

L'Ajuntament d'Inca organitza una rua virtual a través de Facebook, Instagram, TikTok i Twitter. Els participants podran guanyar un val de 150 euros (primer premi), un de 100 euros (segon premi) o un de 50 (tercer premi). El podran consumir en qualsevol establiment que formi part de la plataforma inca.propdetu.com. El jurat està compost pels quintos de 2003 i diferents associacions del municipi.

Lloseta celebrarà la rua d'una manera molt original: amb un concurs de decoració de balcons i façanes. Només hi poden prendre part els residents que s'hagin inscrit en aquesta iniciativa. Els premis seran vals de compra de 20 euros per fer servir en els comerços del municipi.

Llevant

Artà i la Colònia de Sant Pere han preparat el concurs 'Darrers dies a casa'. Els residents participen en aquest acte virtual amb fotografies i vídeos en què apareixen disfressats. Els que tinguin més 'm'agrada' en seran els vencedors. En canvi, a Manacor, han decidit no fer cap mena de celebració a causa de la pandèmia.

El Pla

Els residents a Sineu han tingut aquesta setmana per enviar a l'Ajuntament les seves fotografies amb les disfresses més originals. Els participants podran guanyar un val de 50 euros per consumir en el comerç local (en la categoria infantil), un de 100 euros també per consumir en els establiments del municipi (categoria adults) i un de 250 euros en el cas de fer una comparsa entre convivents.

Vilafranca de Bonany també ha optat per aquesta mateixa iniciativa i els premis que sortejarà són tres vals de menjar per endur-se dels diferents locals del poble. També ha proposat als vilafranquers una mica de diversió i ho fa amb el joc 'Sa Rua Quizz', una proposta virtual en la qual plasma diverses comparses i els participants han d'endevinar a quin any pertanyen.

Els residents de Llubí que intervinguin en la rua virtual organitzada pel Consistori municipal poden guanyar un premi de 50 euros si hi participen de manera individual. En cas de ser un grup de convivència, el guanyador s'endurà 150 euros. Aquest any ha introduït tres categories especials: rebrà premi la millor incorporació de la mascareta a la disfressa, però també n'hi ha per al participant més jove i per al més major. Tots ells rebran 50 euros.

El Migjorn

Santanyí també farà un concurs virtual per fer costat al petit comerç. El primer premi té un valor de 200 euros; el segon, de 120 euros i el tercer, de 70 euros. A més, els 87 primers inscrits rebran un val de 30 euros que es podrà consumir en els comerços locals.

Pel que fa a l'Ajuntament de Felanitx, ha suspès igualment la tradicional Rua. Amb el lema 'Disfressa't pel comerç', el Consistori pretén donar suport al sector comercial i de la restauració amb vals que s'entregaran als participants del concurs. Només per intervenir-hi s'obtindrà un val de descompte valorat en 30 euros.

Nord

Els residents a Muro també podran prendre part en la rua virtual que ha preparat l'Ajuntament a través de les xarxes socials, en concret a Facebook. El guanyador serà el que obtingui més 'm'agrada'. A sa Pobla es farà la mateixa iniciativa i se seguirà el mateix criteri de puntuació.

stats