Part Forana 30/05/2022

La reina Esclarmonda torna al Palau del Consell de Mallorca

És el torn ara de la restauració del gegant del rei Sanç

ARA Balears
1 min
La Reina Esclarmunda

La geganta de la reina Esclarmonda ha tornat al palau del Consell de Mallorca després de passar per mà de metge. La figura ha estat restaurada i ara serà el torn del rei Sanç, que igualment passarà pel taller. De fet, la colla del Consell, formada també pel rei Jaume II i el rei Jaume III, fa quatre anys que no protagonitza cap acte per motius de seguretat. La restauració que es du a terme de manera escalonada es preveu que finalitzi en dos mesos.

D'aquesta manera, després del procés de restauració per recuperar l'essència i l'estabilitat per garantir la seguretat per als qui la porten o la fan ballar, la indumentària i els elements ornamentals de la reina Esclarmonda han recuperat el seu aspecte original. Igualment, s'ha netejat, repintat respectant el color, l'expressivitat i elements actuals. També s'han reparat els desperfectes que tenien les teles, sempre conservant el disseny actual.

Trasllat de la geganta Reina Esclarmunda al Palau del Consell de Mallorca

La geganta, la reina Esclarmonda de Foix, i els tres gegants, el rei Jaume II, el rei Sanç i el rei Jaume III, són la colla de gegants del Consell de Mallorca que l'any 2000 i, de llavors ençà, han participat en nombroses trobades, ballades i plantades de caràcter institucional.

stats