Part Forana 04/03/2022

La reforma del parc de bombers de Manacor començarà el juny

El Consell de Mallorca hi destina un pressupost de més de tres milions d'euros

ARA Balears
2 min
El futur parc de bombers de Manacor

ManacorEl Consell de Mallorca ha presentat aquest divendres la reforma integral que es farà al parc de bombers de Manacor. Es preveu que les obres, amb un pressupost de 3.696.22,93 euros, comencin el mes de juny i acabin en un termini màxim de 12 mesos, segons informa la institució insular en una nota.

Aquest projecte es convertirà en el model de referència dels futurs parcs de bombers de Mallorca, ja que optimitza variables com el sistema constructiu, la capacitat operativa, els aspectes energètics i els equipaments. El nou edifici tindrà 1.530,84 metres quadrats, repartits en dues plantes i una torre de pràctiques.

El projecte augmentarà la capacitat màxima de dotació del parc a vuit bombers per dia, tot i que es mantindrà la dotació actual de sis. A més, les noves instal·lacions tindran capacitat màxima per a 50 funcionaris, que treballaran per torns.

"En aquesta legislatura s'ha fet una aposta important pel servei de bombers de Mallorca, tant en instal·lacions i vehicles com en equipament i personal. En aquest cas, estam acabant el procés de consolidació de la plantilla amb 32 places noves, les majors oposicions dels darrers 15 anys", ha dit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qui també ha recordat que "aquesta aposta s'afegeix als nous parcs de bombers que farem a Santanyí i Marratxí".

Amb aquesta reforma "aconseguirem unes instal·lacions modernes, dissenyades amb materials actuals i respectuosos des del punt de vista mediambiental, que presenten espais adequats a les tasques que desenvolupa el personal del servei de bombers en condicions de confort", ha afegit el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.

Mentre es faci la reforma, de manera provisional, la dotació dels bombers de Mallorca de Manacor es traslladarà a una nau que s'ha llogat al polígon de Manacor.

 

stats