Societat 04/05/2024

Veïns de Llucmajor denuncien l'incivisme de les excursions de quads i buguis pel camí de Galdent

En un comunicat, han demanat a l'Ajuntament del municipi la restricció de la circulació d'aquests vehicles pels camins rurals

ARA Balears
2 min
Dos vehicles circulen pel camí.

PalmaVeïns de Galdent, a Llucmajor, han denunciat les excursions motoritzades amb quads i buguis que es duen a terme per la zona. En un comunicat, assenyalen que aquestes rutes es fan des de fa anys al municipi "sense cap tipus de control" i que "augmenten any rere any". També han denunciat l'estat d'abandonament del camí, que asseguren que s'ha convertit en un femer on s'aboquen escombraries.

Diversos vehicles passen pel camí de Galdent.

Així mateix, expliquen que aquests vehicles cerquen "precisament" els camins de terra sense asfaltar "sense cap tipus de respecte per l'entorn ni per ningú". Els veïns assenyalen que no respecten els límits de velocitat i que, "com més aviat, més pols i més renou poden fer, millor", fet que provoca que els camins quedin destrossats, lamenten.

En el comunicat recorden que, fa uns anys, varen aconseguir que el Consistori arreglàs el camí, tot i que ara "el pas constant d'aquests vehicles ha fet que el camí estigui en pitjor estat que quan el varen arreglar". "Hi circulen tot l'any, els mesos d'hivern ho poden fer unes tres vegades al dia, però a la tardor, a la primavera o a l'estiu, arriben a passar fins a sis vegades", denuncien, i afegeixen que això equival a un mínim de 60 vehicles d'aquest tipus cada dia, ja que les excursions solen fer-se en grups de 10, "amb tot el renou, pols i destrosses que suposa i les molèsties per als veïns i vianants".

Els veïns han penjat una pancarta en una de les cases, en què es pot llegir 'Stop quads & buggies, stop destrucció'.
El camí passa per les antigues cases de la possessió de Galdent.

El camí de Galdent es troba al costat del nucli urbà i pròxim a les excursions, per la qual cosa, apunten, en els darrers anys s'ha convertit en un itinerari "ben concorregut". També indiquen que la ruta passa per davant de les antigues cases de la possessió de Galdent, l'era i per sobre de l'aljub, construccions patrimonials protegides i que, manifesten, "en cap cas no estan preparades per suportar el trànsit d'aquests vehicles".

Amb tot, han demanat a l'Ajuntament la restricció de la circulació d'aquests vehicles pels camins rurals del municipi i la reparació del camí de Galdent.

stats