Part Forana 06/08/2021

Firmada la cessió de terrenys per construir un nou parc de bombers a Marratxí

És el primer que hi haurà al municip

ARA Balears
2 min
El solar on es construirà la jefatura dels Bombers de Mallorca

MarratxíLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Caldera, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han signat aquest divendres el conveni de cessió dels terrenys que albergaran la futura prefectura dels Bombers de Mallorca i un nou parc de bombers, el primer a aquest municipi. També han visitat el solar de la futura instal·lació, que està ubicat al polígon industrial de Marratxí, segons informa la institució insular en una nota.

La prefectura dels Bombers de Mallorca acollirà els serveis centrals i administratius del servei. Els vint-i-cinc treballadors que ara estan ubicats a la Llar de la Joventut, al carrer del General Riera, es traslladaran a la seu nova, on també s'ubicarà la sala de comunicacions dels Bombers. També s'hi preveu, més endavant, ubicar-hi un parc de bombers amb una a dotació dels Bombers de Mallorca.

La nova instal·lació dels Bombers de Mallorca tindrà una zona d'emmagatzematge, molt reclamada pel cos, per poder disposar de tot l'estoc de material. L'edifici nou també tendrà aules de formació i educatives per a temes de prevenció. I a l'exterior, es construirà una zona de maniobres, una torre d'entrenament, un rocòdrom i un camp de pràctiques.

La construcció a Marratxí de la futura prefectura és una de les inversions previstes pel Consell, a través del Departament d'Hisenda i Funció Pública, per seguir reforçant el cos dels Bombers de Mallorca; tan millorant, ampliant i creant noves infraestructures com en reforç de personal. A la construcció de la nova prefectura a Marratxí, s'hi afegeixen la construcció del nou parc de bombers a Santanyí, que aviat es licitarà per començar les obres l'any que ve, i la reforma integral del parc de Manacor. A això s'hi afegeix la convocatòria d'una oposició per a 32 noves places de bombers, la major convocatòria dels darrers 15 anys, que també servirà per crear una borsa per cobrir 40 noves places.

stats