Part Forana 15/10/2019

Els recursos de Tots i el PP retardaran el nou centre de salut a Pollença

Un informe de la Secretaria adverteix que els regidors d'aquests partits no poden debatre ni votar mentre estigui oberta la via judicial que ells iniciaren

Ara Balears
2 min
Els regidors de Junts amb la petició de convocatòria d'un ple extraordinari.

PollençaEl batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha hagut de retirar de l’ordre del dia del darrer ple el punt referit a la proposta de posar a disposició de la Conselleria de Salut terrenys per a la construcció d’un nou centre de salut a Pollença.

Pel que fa a l'acord de cessió dels terrenys de Can Conill per a la nova infraestructura sanitària (acordada durant l'anterior legislatura) hi varen recórrer en contra per la via contenciosa administrativa el seu partit (Tots per Pollença) i el PP. Aquesta circumstància farà que es retardi el projecte per al municipi. Tots i el PP volen oferir els terrenys de Can Bach i anul·lar la cessió de Can Conill.

La retirada del debat es produeix davant la petició de tota l’oposició (Junts Avançam, Alternativa i Podem) de sol·licitar a la Secretaria Municipal un informe sobre l’obligació legal dels regidors dels grups municipals de Tots per Pollença i el PP (actualment al govern municipal) d’abstenir-se en els debats i votacions sobre aquest tema, a la vista de la possible incompatibilitat de debatre i prendre acords sobre una tema amb recurs judicial en procés promogut per ambdues formacions quan estaven a l'oposició.

Segons l'informe de la Secretaria, la llei deixa clar que quan hi hagi interès concret d’un regidor en un tema que es debat al ple (en aquest cas, impugnar la cessió d’un solar i dur a ple la posada a disposició de la Conselleria d’un altre solar), el o els regidors afectats tenen l’obligació d’abstenir-se del debats i les votacions.

L’informe de la Secretaria Municipal deixa clar aquest extrem i considera que els regidors de Tots i del PP no poden participar ni en el debat ni en les votacions mentre no es resolgui el recurs.

Tots per Pollença i el PP de Pollença, tenen interposat un recurs contenciós administratiu contra l’acord de la Conselleria de Salut d’acceptar el solar de Can Conill, que el 2018 l’Ajuntament havia cedit al Govern per fer-hi un nou centre de salut.

Ple extraordinari

Els cinc regidors i regidores del grup municipal de Junts Avançam han demanat la convocatòria d'un ple extraordinari, davant el fet que la decisió de l’equip de govern de celebrar una sessió plenària ordinària cada dos mesos dificulta part de la seva tasca: controlar i fer seguiment de l'acció de l’equip de govern.

Junts recorda que en el darrer ple ordinari quedaren sense tractar dues mocions i totes les preguntes i precs dels grups de l'oposició. "Moltes d’aquestes preguntes fan referència a fets d’actualitat, per la qual cosa perd el sentit ajornar-ne més de dos mesos la resposta", al·leguen des del principal partit de l'oposició.

stats