Part Forana 12/11/2021

Les platges de Pollença han superat l'aforament màxim fins a 20 vegades durant l'estiu

Cala Molins és la platja que ha tingut més visitants aquesta temporada

ARA Balears
1 min
Platja de Cala Pi, Mallorca.

Les platges de Pollença han superat l'aforament màxim permès per la Direcció General d'Emergències fins a 20 vegades entre el mes de maig i l'octubre. En cada una d'aquestes ocasions, la Policia Local ha procedit al tancament dels llocs, segons un informe de balanç de l'ajuntament del municipi.

En concret, s'ha registrat una afluència d'usuaris molt alta, que ha superat el 75% de l'aforament, a diferents platges; la que ha rebut més visitants ha estat Cala Molins, que s'ha tancat en 12 ocasions, Formentor en sis ocasions i Cala Barques en dues.

L'equip de socorristes de Pollença ha estat l'encarregat de registrar l'afluència de banyistes a través d'una aplicació. Quan l'aforament arribava al 70%, es generava una alerta automàtica al SEIB112 i a la Policia Local de Pollença. Seguidament, s'analitzaven les dades i circumstàncies amb la coordinadora municipal i s'activava, en cas necessari, el protocol operatiu pel control d’accessos per evitar aglomeracions.

Igualment, el servei de socorrisme de les platges del municipi ha efectuat 1.247 assistències i ha registrat 92 incidències, entre les quals destaquen set incidents greus a platges no vigilades com Cala Bóquer o Cala de Sant Vicenç, on es intervenir per treure banyistes de la mar que no havien respectat la bandera vermella.

A més, els socorristes han intervengut en 24 ferides greus, 360 de lleus, 10 luxacions d'espatlla i 756 picades de meduses a Tamarells, Albercuix, Formentor, Cala Barques i Cala Molins. També s'han atès exitosament altres situacions greus com crisis convulsives, parades cardiorespiratòries i traumatismes, i hi ha hagut algunes col·laboracions amb altres serveis d’emergència en rescats de muntanya. Per sort, enguany no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal a les platges del municipi de Pollença.

stats