Part Forana 17/03/2022

Les obres d'ampliació de l'Hospital de Manacor començaran el mes de maig

El projecte té un pressupost de 76,2 milions d'euros

ARA Balears
1 min
La maqueta de l'Hospital de Manacor després de la reforma.

PalmaSalut ha adjudicat les obres d'ampliació de l'Hospital de Manacor que arrancaran el mes de maig i duraran quatre anys. Aquest projecte, que ampliarà el centre hospitalari al doble de la capacitat actual, té un pressupost 76,2 milions d'euros, segons informa l'Executiu en una nota.

Aquesta reforma canviarà la fisonomia de l'Hospital, que passarà de tenir una superfície de 24.531 metres quadrats a 53.445. En concret, es construirà un nou edifici d'ús ambulatori, un recinte industrial, que es convertirà en una central d'instal·lacions i serveis generalsi una nova planta on hi haurà el bloc quirúrgic i obstètric. També es farà una gran reforma interior de l'actual edifici.

L'empresa concessionària és Obrascón Huarte Lain, SA (OHL). Les accions es duran a terme simultàniament, fent reformes a mesura que es vagin alliberant espais. L'objectiu del Govern és convertir l'Hospital de Manacor en un centre que s'ajusti als plantejaments hospitalaris actuals, ja que atén un total de 150.000 targetes sanitàries.

Altres actuacions

Cal recordar que el mes de març del 2019 va començar a funcionar l'equip de ressonància magnètica de l'Hospital de Manacor, ja que fins al moment l'hospital havia de derivar tots aquests pacients a altres centres hospitalaris. Per fer-ho possible, s'hi van invertir 1,3 milions d'euros. El maig del mateix any va arrancar el nou Servei d'Urgències per adaptar-lo a necessitats assistencials de la població i professionals.

stats