Societat 25/09/2021

L'Hospital de Manacor s'ampliarà al doble de la capacitat actual

Disposarà d’un nou edifici d’ús ambulatori i d’un bloc quirúrgic i obstètric reformat

ARA Balears
2 min
La maqueta de l'Hospital de Manacor després de la reforma.

PalmaL’Hospital de Manacor s'ampliarà fins a més del doble de la superfície actual i disposarà d’un nou edifici d’ús ambulatori i d’un bloc quirúrgic i obstètric totalment reformat. Així ho preveu el pla director del centre, que té un pressupost de 76,2 milions d’euros i un termini d’execució de quatre anys. Així ho ha explicat aquest divendres la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha assistit a la presentació del pla director acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora gerent de l’hospital, Catalina Vadell.

El projecte –que canviarà la fisonomia del centre, amb tres actuacions simultànies d’ampliació i reforma de prop de 40.000 m2– beneficiarà una població de més de 150.000 persones. Es preveuen tres grans actuacions. La primera consisteix en la construcció d’un nou edifici, en forma de L i connectat a l’actual hospital, que serà principalment d’ús ambulatori; la segona preveu la construcció d’un edifici industrial, que es convertirà en una central d’instal·lacions i serveis generals; i la tercera actuació se centra en l’edifici actual, amb una gran reforma interior i la construcció d’una nova planta on creixerà el bloc quirúrgic i obstètric.

Durant la presentació, la presidenta ha remarcat el fet que el pressupost d’aquest projecte inclogui 30 milions d’euros dels fons REACT-EU perquè "ja era hora que Europa enviàs recursos per poder invertir en sanitat, com ja estam fent en altres serveis públics com educació o serveis socials". Una vegada finalitzades les obres, l’hospital passarà a tenir 53.445m2, més del doble de la superfície actual ( 24.531 m2). La fase anterior, que consistia en la reforma del Servei d’Urgències i la instal·lació de la ressonància magnètica, ja està completada.

stats