Part Forana 03/04/2019

MÉS per Inca proposarà la creació d'una escola de cuina a la ciutat

Ocupar joves, crear feina estacional i fomentar la inserció laboral de dones majors, entre els objectius que planteja Weber

Ara Balears
1 min
Alice Weber, tercera per l'esquerra, en una trobada sobre ocupació.

IncaMÉS per Inca proposarà durant el proper mandat municipal la creació d’una escola de cuina que imparteixi diferents certificats de professionalitat i acrediti especialitats formatives relacionades amb la cuina i la restauració. De fet, el sector de la restauració ha estat promocionat des de l'Ajuntament, durant els darrers anys, en totes les fires i mostres organitzades.

L'actual equip de govern municipal, en el qual participa MÉS, ha detectat aquesta demanda juntament amb les empreses del sector del municipi. Existeix una necessitat a l’hora de trobar perfils professionals vinculats a operacions bàsiques de cuina (pastisseria, restauració, carnisseria, peixateria) i vinculades al turisme gastronòmic, segons expliquen des de la formació ecosobiranista.

En aquest sentit, la candidata a la batlia d’Inca per MÉS, Alice Weber, destaca que "una escola de cuina podria donar resposta a molts joves que no veuen una alternativa als llocs de feina estacionals i de baixa qualitat, oferint uns horaris més conciliadors i una feina més estable", i que, alhora, "també pot obrir les portes a col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, com les dones grans". L'objectiu de la mesura és crear feina "estable", diferent de la que provoca l'actual model econòmic del monocultiu turístic, que provoca ocupació "estacional".

stats