Part Forana 11/02/2020

MÉS per Capdepera lamenta que Cala Rajada quedi fora del decret contra els excessos en zones turístiques

Proposa que es debati si convé demanar que s'hi incloguin alguns indrets

Ara Balears
2 min
La zona de Cala Agulla pateix alguns excesos durant la temporada alta.

CapdeperaLa Conselleria de Turisme va oferir a l’Ajuntament de Capdepera l’aplicació a determinades zones de Cala Rajada del Decret de mesures urgents per al foment del civisme en zones turístiques, més conegut com el decret contra els excessos en zones turístiques. L'oferta fou rebutjada pel batle, Rafel Fernández, qui considerà que n'hi havia prou amb les ordenances de Capdepera i que la situació turística de Cala Rajada és diferent a la d’altres zones. MÉS per Capdepera ha lamentat que s'hagi rebutjat l'aplicació del decret sense un debat polític previ.

"Tot i que efectivament els casos són diferents segons el municipi, també és cert que aquest decret incorpora prohibicions i limitacions que no preveuen les ordenances, les quals bàsicament fan referència a la prohibició del consum d’alcohol per als menors i a l’espai públic. En canvi, el decret obliga que l’oferta i venda d’alcohol als establiments es faci de manera individual i amb els preus de la carta de preus unitaris i en cap cas mitjançant ofertes", es recorda des de la coalició ecosobiranista.

El decret també prohibeix la publicitat i venda d’excursions etíliques, de local en local, així com el trasllat de clients per participar-hi. Una altra prohibició important és la de festes amb alcohol en vaixells.

MÉS per Capdepera creu que continua existint un segment de turisme a Cala Rajada que practica els excessos que aquest decret pretén limitar. Tothom és conscient de la problemàtica social que això provoca i la mala imatge que implica per a Cala Rajada.

Tenir en compte els veïns

"MÉS proposa que, un cop finalitzada la pròxima temporada turística, i amb una anàlisi acurada i serena, es prengui la decisió si en algunes zones de Cala Rajada s’hauria d’aplicar aquesta normativa. I, sobretot, reclamarem que el debat es faci tenint en compte veïns i residents, i no només els propietaris dels negocis. Es tracta d’una decisió que hem de prendre entre tots", subratllen des d'aquesta coalició, a l'oposició gabellina.

Frenar el consum d'alcohol

El decret prohibeix aquell tot inclòs del qual l’alcohol forma part o la publicitat de festes i esdeveniments en què l’alcohol és el principal reclam. El llistat de zones en els quals s’aplicarà la normativa no està tancat i en qualsevol moment un municipi pot sol·licitar que alguns carrers o zones del seu territori en formin part.

stats