Els plats de cuina marinera mostraran el potencial gastronòmic de Portocristo
La setzena edició, que tindrà lloc el proper dilluns, compta amb sis restaurants de primera fila i quatre cellers de la contrada
PortocristoLes festes se celebren de moltes maneres i una de les que més agrada a la gent és fer festa amb el plat i la copa plens, han comentat els encarregats dels restaurants que participaran en la XVI Mostra de Cuina Marinera de Portocristo just abans de la presentació d’aquest esdeveniment. I aquest és l’objectiu dels organitzadors, "oferir un menú de luxe perquè els veïns, els residents i els visitants puguin celebrar plegats les festes del Carme", explica la regidora de Turisme, Antònia Llodrà. Un acte que, al mateix temps, "permetrà mostrar el potencial turístic, gastronòmic i vitivinícola de luxe que tenim a Portocristo i a tot el municipi de Manacor", ha afegit el batle, Pedro Rosselló, durant la presentació.
Els restauradors que participaran en la XVI Mostra de Cuina Marinera han explicat els plats que han preparat per a aquest esdeveniment, que es durà a terme dilluns que ve, dia 11 de juliol, a partir de les 20 hores al passeig de la Sirena de Portocristo. Hi participaran el restaurant El Patio, amb la seva cassola de peix i marisc amb curri acompanyada amb arròs basmati i, de postres, 'brownie' amb almívar de llet, ha explicat el xef Lluís Llull. Des del restaurant Soma oferiran mini-nems de cranc amb lletuga, herba-sana i salsa de soja, i unes postres ben lleugeres que consisteixen en una mousse de pinya colada, han explicat des de la cuina que dirigeix el xef Marc Corrier. El cuiner del restaurant Can Toni, Jesús Gómez, ha ideat uns canelons farcits de rap i gambes com a plat principal, mentre que de plat dolç des del restaurant oferiran gelatina de lavanda amb sorbet de poma.
El responsable de Can Salvador, Salvador Cabrer, ha anunciat que dilluns que ve oferiran paella de rap i marisc i, de postres, “uns cardenals espectaculars". De les cuines del restaurant Vora Mar sortiran racions de 'risotto' de bolets i gambes, que els assistents a la Mostra de Cuina Marinera podran assaborir abans de tastar el sorbet de mandarina que anirà bé per a un dia calorós, ha explicat el responsable del restaurant, Salvador Vadell. I, finalment, una de les responsables de Sa Cantina, Isabel Gómez, presentarà el trempó amb peix blanc a l’estil de la serra de Tramuntana i el sorbet solleric que oferiran als assistents de la Mostra de Cuina Marinera de dilluns.
Els vins i els espumosos seran a càrrec dels cellers Miquel Gelabert, Pere Seda, Toni Gelabert i Son Vell. I els Cafès Samba oferiran cafè als assistents. A diferència dels anys passats, per accedir a la XVI Mostra de Cuina Marinera bastarà comprar tiquets per menjar, que costaran 2,50 euros, i no farà falta comprar cap altre tipus d’entrada. Els tiquets es podran adquirir durant la Mostra, però també es poden comprar anticipadament a les oficines de turisme de Manacor i Portocristo, a més de la delegació municipal de Portocristo.