Part Forana 08/03/2022

Manacor recapta 82.000 euros amb la municipalització de platges, 50.000 més dels previstos

2 min
Platja de Portocristo amb banyistes.

ManacorLa municipalització de nou platges del litoral de Manacor ha donat els seus fruits i la temporada passada va generar uns beneficis de 82.000 euros, 50.000 euros més dels previstos en un estudi econòmic. Així ho ha assegurat la presidenta de la SAM (l'empresa que gestiona les platges), Cristina Capó, a l'ARA Balears.

Aquesta dada la dona després que el darrer ple el Partit Popular (PP) acusàs l'equip de govern d'haver perdut mig milió d'euros per internalitzar aquest servei. Una xifra que es fa enfora de la situació actual, perquè no sols s'han obtingut 80.000 euros, sinó que amb vista a aquesta temporada "s'espera que el benefici sigui més gran", afegeix el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal.

Cal recordar que la SAM s'encarrega de gestionar les nou platges de Portocristo, s'Illot, Cala Mendia, Cala Anguila, s'Estany d'en Mas, Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit, Cala Murada i Cala Antena des de l'any passat. A causa de la pandèmia, el Consistori decidí reduir a la meitat les gandules i els para-sols, amb l'objectiu de tenir més espai lliure. En total, hi havia 936 gandules i 443 para-sols.

A més, "la temporada passada va arrancar el mes de juny i tot i aquesta situació vàrem obtenir benefici", diu Nadal. En aquest sentit, espera que la reactivació turística d'enguany comenci a l'abril i té clar que es mantindrà el servei de la SAM, independentment del nivell d'ocupació que hi hagi. "La nostra obligació com a ajuntament és garantir que aquest servei tingui les millors condicions, independentment que vingui el 100% de la gent o no", assegura.

A part de l'explotació de platges, la SAM també s'encarrega de la neteja. Es fa prioritzant la recollida manual enfront de la mecànica, per tal d'evitar la pèrdua d'arena i la destrucció de la vegetació natural. Així, a les platges de Portocristo, Cala Mendia, Cala Anguila, s'Illot i s'Estany d'en Mas es fa manualment, amb suport de la recollida mecànica quan és necessari. En el cas de Cala Murada, es Domingos Petits i es Domingos Grans, és manual i només mecànica cinc vegades al mes. A Cala Antena només s'utilitza la neteja manual. A més, a l'hivern també "movem la posidònia per tal de mantenir més l'arena, enguany ens ha funcionat i hem notat que han crescut bastantes platges", afegeix Capó.

stats