Part Forana 01/04/2021

Manacor redueix a la meitat el nombre de gandules i para-sols de les platges

Es contractaran 18 nous treballadors per gestionar els serveis dels arenals

ARA Balears
2 min
L’Ajuntament de Manacor recorda que les platges són un espai públic no apte per als animals de companyia

ManacorLes platges de Manacor tindran enguany més espai lliure. L'Ajuntament, que s'encarregarà de la gestió de les nou platges del municipi, ha decidit reduir a la meitat el nombre de gandules i para-sols que hi ha instal·lats, segons ha informat el Consistori en una nota. "Aquest estiu hi haurà para-sols i gandules, però amb un model racional i menys empresarial per poder donar amplitud a les persones que vagin a la platja, però sense renunciar als serveis que reclamen els turistes", ha dit el batle de Manacor, Miquel Oliver. En total hi haurà 936 gandules i 443 para-sols.

L'empresa municipal SAM, que en gestionarà el servei, contractarà 18 nous treballadors, que s'encarregaran de cobrar els preus per utilitzar les gandules, para-sols i netejar les platges. En concret es necessitarà un conductor, un encarregat, 11 operaris temporals i cinc d'anuals. Per això, s'ha obert una convocatòria de borsins de treball per contractar nou personal i plecs de condicions per treure a licitació de compra tot el material necessari per a la neteja i explotació", ha dit la presidenta del SAM, Cristina Capó.

Pel que fa a la neteja dels arenals, també es planteja un canvi de model i es prioritza la recollida manual enfront de la neteja mecànica per tal d'evitar la pèrdua d'arena i la destrucció de la vegetació natural. A les platges de Portocristo, Cala Mendia, Cala Anguila, s'Illot i s'Estany d'en Mas es farà manual amb suport de la mecànica quan sigui necessari. En el cas de Cala Murada, es Domingos Petits i es Domingos Grans, es farà manual i només serà mecànica cinc vegades al mes. A Cala Antena només es farà manual.

Cal destacar que enguany les dutxes actuals també se substituiran per rentapeus amb l'objectiu d'estalviar d'aigua. Enguany, a causa de la pandèmia, no hi haurà caiac ni patins d'aigua.

stats